Markkinakommentit

Ennätysmäärä tulosvaroituksia USA:ssa

Osakemarkkinat USAAmerikkalaisyhtiöiden tulosnäkymät ovat selvästi heikentymässä, sillä Factsetin keräämän aineiston perusteella negatiivisten tulosvaroitusten määrä on yltänyt vuoden 2013 toisella kvartaalilla ennätyskorkealle.

Samalla positiivisia tulosvaroituksia on vähemmän kuin koskaan aiemmin Factsetin keräämässä aineistossa.

Sijoitustutkimusyhtiö Factsetin mukaan Yhdysvaltojen S&P-osakeindeksin yhtiöistä 87 on vuoden 2013 toisella vuosineljänneksellä antanut negatiivisen tulosvaroituksen. Vain 21 yhtiötä on antanut positiivisen tulosvaroituksen.

Mikäli 87 on lopullinen lukema negatiivisille varoituksille, on vuoden 2013 toisen kvartaalin negatiivisten tulosvaroitusten määrä suurin määrä koko sinä aikana jolloin Factset on kerännyt aineistoa amerikkalaisyhtiöstä.  Factset aloitti tulosohjeistusten keräämisen vuonna 2006.

Positiivisten tulosvaroitusten määrä on puolestaan jäämässä kaikkien aikojen vähäisimmäksi.

Aiempi ennätys negatiivisille tulosvaroituksille on sekin tältä vuodelta, ensimmäiseltä vuosineljännekseltä, jolloin negatiivisia tulosvaroituksia antoi 86 yhtiötä.

Kaiken lisäksi negatiivisten varoitusten määrä on selvästi yli 5 vuoden keskiarvon (66 kpl) ja positiivisten varoitusten määrä alle keskiarvon (40 kpl).

Negatiivisten ja positiivisten tulosvaroitusten muutokset toimialoittain näkyy oheisesta linkistä. Kuvaaja osoittaa selvästi, että negatiivisten tulosvaroitusten määrä on kasvanut yli historiallisen keskiarvon selvimmin tietoliikennetoimialan yrityksissä.

Kommentoi
Ylös
>