Yritysuutiset

Sanomalta iso alaskirjaus – edessä merkittävä rakennemuutos

sanomalehtiMedian rakennemuutos näkyy vahvasti Sanoman kolmannen vuosineljänneksen tuloksessa.

Sanoma ilmoitti osavuosikatsauksessaan merkittävistä alaskirjauksista. Yhtiö kirjasi kertaluontoisina erinä lähes 317 miljoonaa euroa, pääasiassa liikearvon ja aineettomien hyödykkeiden ei-kassavirtavaikutteisista arvonalentumisista ja rakennejärjestelykuluista sekä myyntivoitoista ja -tappioista.

Osakekohtainen tulos ilman kertaluontoisia eriä oli kolmannella kvartaalilla 0,23 euroa, mikä oli parempi kuin viime vuonna samaan aikaan ja myös hieman analyytikoiden odotuksia parempi. Analyytikot olivat odottaneet 0,19 – 0,25 euron osakekohtaista tulosta.

Sanomalla on edessä suuren luokan rakennemuutos, jonka syynä on mainosmarkkinoiden muutos.

”Uudet teknologiat muuttavat perusteellisesti kuluttajien käyttäytymistä, ja mainostajat seuraavat kuluttajia. Tämä tarkoittaa nopeaa kasvua digitaalisessa mainonnassa, joka mahdollistaa tarkan kohdentamisen, mitattavuuden ja tulospohjaisen hinnoittelun”, toteaa toimitusjohtaja Harri-Pekka Kaukonen.

Yhtiö reagoi muutokseen suuntaamalla toimintaansa yhä enemmän digitaalisiin palveluihin.

”Keskitymme kahteen vahvaan liiketoiminta-alueeseemme: johtaviin monikanavaisiin kuluttajamedioihin ja kasvaviin digitaalisiin toimintoihin Suomessa ja Hollannissa sekä oppimisen toimintojen erinomaiseen asemaan valikoiduilla markkinoilla.”

Sanoma ei muuta koko vuoden näkymiään. Vuonna 2013 Sanoma odottaa konsernin liikevaihdon laskevan yli 4 % edelliseen vuoteen verrattuna. Liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä yhtiö arvioi olevan alle 180 miljoonaa euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös