Osakeanalyysit

YIT:n osakkeen arvostustaso edelleen alhainen

YIT osakeKolmannen vuosineljänneksen tulos oli torjuntavoitto YIT:lle, arvioi analyysitalo Inderes. Yhtiön osakkeen arvostustaso on painunut houkuttelevalle tasolle, mutta rajusti kasvava käyttöpääoma nostaa rakennusliikkeen velkataakkaa.

YIT:n kolmannen vuosineljänneksen tulos oli pettymys analyytikoille. Thomson Reutersin tietokannan mukaan analyytikoiden konsensusennuste Q3:n osakekohtaiselle tulokselle oli 0,22 euroa, kun toteuma jäi 0,06 euroon.

YIT kuitenkin pystyi säilyttämään erittäin hyvän kannattavuustason haastavana aikana, arvioi Inderes Nordnetin aamukatsauksessa. Suomen osalta markkinatilanne tulee pysymään kuitenkin haastavana, ja Inderes arvioi heikon kehityksen jatkuvan myös ensi vuoden alkupuoliskolla.

Myös Venäjän näkymä oli pelättyä valoisampi, Inderes toteaa.

”Kokonaisuutena Q3 oli mielestämme eräänlainen torjuntavoitto, jonka pitäisi poistaa markkinoiden pahimpia pelkoja liittyen YIT:n marginaaleihin”, Inderes toteaa.

Suurin pettymys ei ollut Inderesin mukaan YIT:n kannattavuus vaan rajusti kasvava käyttöpääoman tarve. Käyttöpääoma on alkuvuoden aikana kasvanut noin 200 miljoonalla eurolla, mikä johtuu lähinnä kasvaneesta valmiiden asuntojen varannosta, uusista tonttihankinnoista sekä pitkittyneistä toimitilojen myynneistä.

YIT:n osakkeen arvostustaso on kuitenkin kohdallaan.

”Ensi vuoden ennusteillamme P/E-kerroin on alle 10x ja ensi kevään osinkotuotto noin 5 %. Näkemyksemme mukaan yhtiössä on selvää nousupotentiaalia sekä arvostustason normalisoitumisen kautta (pitkän aikavälin P/E ~12x) sekä syklin parantumisen myöhemmin mukanaan tuoman tuloskasvun kautta”, Inderes päättelee.

Analyysitalon tavoitehinta YIT:n osakkeelle on edelleen ”osta”. Tavoitehinta kuitenkin laskee aiemmasta 12,5 eurosta 12 euroon.

Yleisemmin analyytikoiden pessimismi YIT:n osaketta kohtaan on kuitenkin nousussa. Thomson Reutersin tietokannan mukaan suositukset ovat selvästi synkentyneet vuoden aikana. Vielä vuosi sitten ”vähennä”- tai ”myy” -suosituksia ei ollut lainkaan. Nyt kahdelta analyytikolta tulee ”myy”-suositus ja kolmelta ”vähennä”-suositus.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös