Sijoitusideat

Analyytikko löytää Helsingin pörssistä vielä ostokohteita

sijoitushelmiHelsingin pörssi on noussut rajusti vuoden 2013 aikana. Balance Consultingin analyytikko Henri Elo löytää silti kotimarkkinoilta osakehelmiä.

Kauppalehden blogissaan Elo luettelee mielestään alkavan vuoden 2014 parhaat kotimaiset osakesijoitukset. Elon valinnat kohdistuivat yhtiöihin, joita hän itse omistaa ja joiden hinnan hän arvioi olevan alakanttiin niiden liiketoimintamahdollisuuksiin nähden.

Kesko on vakaa kaupan alan yhtiö. Elon mielestä Keskolla on kuitenkin kasvupotentiaalia Venäjän ruokakaupassa. Lisäksi kauppaketju saa lisätuloja aikeistaan myydä osak kiinteistöistään uudelle perustettavalle kiinteistöyhtiölle. Kesko tekee vahvaa kassavirtaa kasvavan verkkokaupan uhasta huolimatta.

Kesko on tunnetusti tasainen osingonmaksaja ja nykykurssillakin osinkotuotto on selvästi yli 4 prosenttia.

Marimekolle vuosi 2013 on ollut synkkä niin taloudellisesti kuin imagollisestikin. Osakkeen kurssikin on romahtanut vuodessa yli 30 prosenttia.

Elo huomauttaa kuitenkin, että yhtiö laajentuu ulkomaille kovaa vauhtia ja tehostaa toimintaansa Sulkavan ja Kiteen tehtaiden sulkemisen myötä.

Nordea on tasainen tuloksen kasvattaja, jonka toimintaympäristön pohjoismaissa arvioidaan kehittyvän suotuisasti. Korkotason nousu olisi Nordean tulokselle positiivinen asia.

Rautaruukki on tunnetusti syklinen yhtiö. Jos terässuhdanteet lähtevät nousuun, on Rautaruukissa potentiaalia. Yhtiö on tehnyt hyvää kassavirtaa ja kulusäästöt ovat parantaneet tuloskuntoa. Lisäksi metallintuotanto on tällä hetkellä vajaakapasiteetillakin voitollista liiketoimintaa, Elo huomauttaa.

Rautaruukkin markkina-arvosta on viidessä vuodessa sulanut lähes 45 prosenttia, ja osakkeen hinta suhteessa tasesubstanssiin on enää 0,91. Tosin yhtiön konsensusennusteiden mukainen tavoitehinta on lähes 14 prosenttia nykykurssiakin alhaisempi.

Elon sijoitushelmien riskipitoinen sijoituskohde on sijoitusyhtiö Panostaja. Yhtiön murheenkryyni on ollut sen tytäryhtiö Takoma, joka on ajautunut velkasaneeraukseen.

Kuitenkin Panostajalla on monta mielenkiintoista tytäryhtiörypästä, kuten Flexim -lukitusuotteet ja -palvelut, Kopijyvä ja DMP –digipaino- ja markkinointipalvelut, Vindea-lisäarvologistiikka sekä KL-autovaraosaketju”, Elo perustelee Panostajan valintaa.

Kommentoi
Ylös
>