Yritysuutiset

Eläkeyhtiö varoittaa – sijoitusmahdollisuudet Suomeen saattavat vähentyä

Risto Murto

Kuvaaja: Nico Backström

Eläkeyhtiöiden suursijoitukset uhkaavat paeta ulkomaille, jos Suomen talouskehitykseen ei saada vauhtia, varoittaa eläkeyhtiön toimitusjohtaja.

Eläkeyhtiö Varman uusi toimitusjohtaja Risto Murto kertoo Yle:lle antamassaan haastattelussa olevansa huolissaan suomalaisyritysten heikosta tilasta.

Jos jonkun sanomisilla tässä maassa on painoarvoa niin se on nimenomaan Varman toimitusjohtaja. Eläkeyhtiö Varma on Suomen suurin yksittäinen sijoittaja. Sen sijoitussalkun pääoma on peräti 37 miljardia.

Eläkeyhtiön sijoitukset jakautuvat korkosijoituksiin, osakkeisiin, kiinteistöihin ja muihin sijoituksiin, jotka koostuvat mm. hedge-rahastoista. Suurin potti on pörssiosakkeissa, joissa oli syyskuun lopussa 27 prosenttia eläkeyhtiön sijoituksista.

Ei ole siis sijoittajien kannalta yhdentekevää mitä Varma ja muut eläkeyhtiöt ajattelevat sijoituskohteistaan.

”Jos Suomen kansantalous kehittyy heikosti pitkällä ajalla, se tarkoittaa väistämättä, että sijoitusmahdollisuudet Suomeen vähenevät”, Murto toteaa Yle:lle.

Varmalla ei ole erityistä määriteltyä tavoitetta sijoittamisesta Suomeen.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös