Yritysuutiset

Nokian ex-pomo: Trainers’ Housen rahoitusjärjestely on ”suuri puhallus”

kurssiromahdusNokian entinen muotoilu- ja innovaatiojohtaja tuomitsee tylysti Jari Sarasvuon Trainers’ Housen suunnittelemat rahoitusjärjestelyt.

Trainers’ House antoi viime viikolla positiivisen tulosvaroituksen, jossa se arvioi koko kuluvan vuoden operatiivisen tuloksen olevan positiivinen.

Samassa yhteydessä yhtiö ilmoitti järjestelevänsä uudestaan Satama Interactiven ostoon liittyviä rahoitussopimuksiaan. Yhtiö kertoo tiedotteessaan, että vuonna 2007 toteutettu Satama Interactive –järjestely on osoittautunut epäonnistuneeksi, ja samalla siihen järjestelyyn liittyvät rahoitussopimukset, joiden alkuperäinen yhteismäärä oli noin 40 miljoonaa euroa, ovat muodostuneet yhtiön liiketoiminnan nykykokoon verrattuna raskaiksi.

Trainers’ House on allekirjoittanut kaikkien keskeisten rahoittajiensa ja yhtiön avainhenkilöiden kanssa sopimuksen järjestelystä, jonka avulla yhtiö pyrkii vahvistamaan rahoitusrakennettaan sekä mahdollisuuksia kehittää yhtiön liiketoimintaa. 

Yhtiö laskee liikkeelle uuden matalakorkoisen lainan, jonka omistajat ja avainhenkilöt ovat sitoutuneet merkitsemään. Lisäksi yhtiö tekee 5,0 miljoonan euron hybridilainan haltijoille tarjouksen, jossa tarjotaan mahdollisuutta vaihtaa hybridilaina matalakorkoiseen lainainstrumenttiin. Yhtiön rahoittajat ovat hyväksyneet tarjouksen.

Lisäksi yhtiön jäljellä olevalta pääomamäärältään noin 4,0 milj. euron suuruisen seniorilainan ehtoja muutetaan, ja yhtiö ottaa käyttöön uuden avainhenkilöiden optio-ohjelman.

Nokian entinen muotoilu- ja innovaatiojohtaja Juhani Risku lyttää blogissaan tylysti Trainers’ Housen suunnittelemat rahoitusjärjestelyt.

Viime hetken rahoitusjärjestelyiden tarkoitus on tehdä suuri puhallus, jolla muutamat johtajat saavat bonuksensa ja yhtiö voidaan poistaa elävien kirjoista.”, Risku kritisoi.

Trainers’ House on lopulta puhe-, uskottelu- ja selittelykulttuurin kukkanen, Risku tylyttää. ”Ristiriidat vähenevät yhteiskunnan ja yrityksen ollessa pakkotilanteessa, vaihtoehdot vähenevät, eikä konsulttiyhtiöiden vedätys mene enää läpi.”

Riskun mukaan Trainers’ House toimii alalla, jossa asiakasyritykset joutuvat itse miettimään ratkaisunsa liiketoimintaan. Siksi ”poppamiehiä” ei enää tarvita. Trainers’ House on syöksykierteessä sen vuoksi, että ”pellekonsultteja” ei enää tarvita.

Trainers’ Housella ei ole Riskun mukaan mitään sellaista substanssia, joka hyödyttäisi asiakkaita ja liike-elämää, ja se on jo näkynyt konsulttiyhtiön tilauskannassa. ”Omat pääomistajatkin myyvät osakkeitaan ennen kuolemaa.”

Risku antaa konsulttiyhtiölle tylyn neuvon: ”Trainers’ House voisi viisaana yhtiönä antaa ainoan konsulttineuvon, joka pätee vaikeuksissa olevaan yhtiöön: erottakaa ylin johto ja kaikki epäpätevät henkilöt, ja korvatkaa heidät huippuhenkilöillä, joita on maksimissaan kolmasosa irtisanotuista.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös