Indikaattorit

Vienti kääntyi vihdoinkin nousuun

vientiSuomen taloudesta kuuluu nyt pitkästä aikaa jotain positiivista. Vienti on Tullin uusimpien tilastojen mukaan vihdoin ja viimein kääntynyt nousuun.

Tullin ulkomaankauppatilastojen mukaan Suomen tavaraviennin arvo nousi lokakuussa lähes 5,2 miljardiin euroon. Vienti kasvoi 3 prosenttia viime vuoden lokakuuhun verrattuna.

Viennin kasvun ansiosta myös kauppataseen alijäämä kaventui lokakuussa vaivaiseen 34 miljoonaan euroon. Viime vuoden lokakuussa alijäämää oli vielä 273 miljoonaa euroa.

Viennin arvon nousu johtui lähinnä öljytuotteiden, kemian teollisuuden ja moottoreiden viennin vedosta. Metallien ja paperin viennin arvo puolestaan supistui.

Alueellisesti tarkasteltuna viennin kasvu johtui hyvin kehittyneestä EU-kaupasta. Vienti EU-alueelle kasvoi peräti 13 prosenttia. Vastaavasti vienti EU:n ulkopuolelle väheni kahdeksan prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös