Makrotalous

Euroalueen tuotanto laski 0,7 % – Suomi heikoimmassa kastissa

Kausitasoitettu teollisuustuotanto laski euroalueella viime vuoden joulukuussa 0,7 prosenttia marraskuuhun verrattuna, kertoo Eurostat. Suomen talouskehitys on yksi EU:n heikoimpia.

Verrattuna vuoden 2012 joulukuuhun teollisuustuotanto nousi euroalueella 0,5 prosenttia. Koko vuonna 2013 tuotanto laski euroalueella 0,8 prosenttia edellisvuoteen verrattuna.

Euroopan Unionin maista teollisuustuotanto nousi joulukuussa marraskuuhun verrattuna vain neljässä maassa: Sloveniassa (+2,7%), Kreikassa (+2,6%), Portugalissa (+0,7%) ja Iso-Britaniassa (+0,4%).

Verrattuna vuoden 2012 joulukuuhun, teollisuustuotanto nousi 10 maassa ja laski 13 maassa.  Suomi pääsi kyseenalaiseen eniten teollisuustuotannoltaan laskeneihin maihin. Suomen teollisuustuotanto laski 4,8 prosenttia joulukuussa verrattuna vuoden 2012 joulukuuhun verrattuna.

OECD toteaa Suomea koskevassa maaraportissa, että taloudellinen aktiviteetti elpyy Suomessa hitaasti ja näkymiin liittyy suurta epävarmuutta.

OECD ennusteen mukaan Suomen tämän vuoden talouskasvu jää vain 1,1 prosenttiin. Ensi vuonnakin bruttokansantuotteen kasvu olisi maltillinen 1,9 prosenttia.

Suomen kilpailukyky on heikentynyt teollisuuden rakennemuutoksessa.  OECD:n mukaan elektroniikkateollisuus on romahtanut ja paperi- ja metsäteollisuus on kutistunut asteittain.

Järjestön laskelmien mukaan myös Suomen kestävyysvaje on selvästi korkeampi kuin mitä Suomen valtionvarainministeriö on arvioinut. OECD päätyy lukemaan, jonka mukaan kestävyysvaje on 7 prosenttia bruttokansantuotteesta, kun valtiovarainministeriön lukema on 4,7 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info@salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Copyright © 2018 Salkkumedia Oy

Ylös