Yritysuutiset

Outokumpu kertoi jättimäisistä irtisanomisista

Teräsyhtiö Outokumpu aikoo irtisanoa lähivuosina maailmanlaajuisesti peräti 3500 henkeä.

Outokumpu kertoi sunnuntaina, että tuotannon uudelleenjärjestelyjä koskevat neuvottelut henkilöstön edustajien kanssa on saatu päätökseen Saksassa.

Yhtiön mukaan suunnitelmien tavoitteena on 100 miljoonan euron vuosittaiset säästöt, jotka ovat synergia- ja kustannussäästöjen ohella osa kaikkiaan 450 miljoonan euron säästötavoitetta vuonna 2017.

Nyt sovitut tuotannon uudelleenjärjestelyt johtavat 1 000 työpaikan vähenemiseen ja kaikkiaan 3 500 työpaikan vähennykseen vuoden 2017 loppuun mennessä.

“Joudumme toteuttamaan kaikkialla Outokummussa raskaita toimenpiteitä, jotka ovat välttämättömiä yhtiön palauttamiseksi jälleen kannattavaksi. Kestävä kannattavuus on myös paras keino työpaikkojen ja tulevan kasvun varmistamiseksi”, toteaa toimitusjohtaja Mika Seitovirta.

Uudelleenjärjestelyissä Bochumin sulatto suljetaan vuonna 2015 sen jälkeen, kun tuotannon siirron osalta varmistetaan korkealaatuisten toimitusten jatkuminen asiakkaille Bochumin sulaton sulkemisen jälkeenkin.

Samalla Outokumpu investoi 108 miljoonaa euroa Saksan Krefeldin kylmävalssaamoon vuosien 2014 ja 2016 välisenä aikana ferriittisten tuotantoa optimoivassa ns. NIFO-projektissa.

Lisäksi Benrathin kylmävalssaamo aiotaan sulkea vuonna 2016, kun tuotannon siirto Krefeldiin on saatu päätökseen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös