Rahastotietoa

Sijoitusrahastot turvaamaan yritysrahoitusta

yritysrahoitusYritysten markkinaehtoisten rahoituskanavien kasvaessa myös sijoitusrahastot voivat tulevaisuudessa kanavoida sijoituspääomia listaamattomien yritysten ja yhteiskunnan infrastruktuurihankkeisiin.

Finanssialan keskusliitto kertoo tiedotteessaan, että viime kesänä Euroopan komissio antoi esityksen, jonka tavoitteena on pitkäaikaisten rahastosijoitusten avulla edistää listaamattomien yritysten ja yhteiskunnan infrastruktuurihankkeiden rahoitusta.

Komission ehdotuksen mukaan pitkäaikaiset rahastot poikkeaisivat tavanomaisista esimerkiksi siten, että epälikvidien sijoituskohteiden vuoksi ne olisivat suljettuja ja määräajaksi perustettuja.

Rahastoasiantuntija, johtava lakimies Jari Virta Finanssialan Keskusliitosta kertoo, että tarkoituksena on kehittää rahastomuoto, jossa sekä ammattimaisilla että ei-ammattimaisilla sijoittajilla on mahdollisuus tehdä pitkäaikaisia sijoituksia muihin kuin listattuihin arvopapereihin.

”Rahastojen kautta voidaan edistää uudenlaisten hankkeiden rahoitusta, mikä finanssikriisin jälkeen on osin vaikeutunut. Sijoittajalle rahasto tarjoaa uudentyyppisiä kohteita, joissa kuitenkin säilyy rahastosijoittamiseen olennaisesti kuuluva etu riskien hajauttamisesta”, Virta toteaa.

Sijoitusrahastojen toiminta keskittyy Finanssialan keskusliiton mukaan Euroopassa yhä harvempiin paikkoihin. Suuria rahastomaita ovat erityisesti Irlanti ja Luxemburg.

Suomessa on reilut 500 kotimaista rahastoa ja myynnissä saman verran ulkomaisia rahastoja.

Tutustu Sijoittaja.fi-palvelun ETF-rahastojen valintatyökaluun.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös