Rahastotietoa

Sijoitusrahastot turvaamaan yritysrahoitusta

yritysrahoitusYritysten markkinaehtoisten rahoituskanavien kasvaessa myös sijoitusrahastot voivat tulevaisuudessa kanavoida sijoituspääomia listaamattomien yritysten ja yhteiskunnan infrastruktuurihankkeisiin.

Finanssialan keskusliitto kertoo tiedotteessaan, että viime kesänä Euroopan komissio antoi esityksen, jonka tavoitteena on pitkäaikaisten rahastosijoitusten avulla edistää listaamattomien yritysten ja yhteiskunnan infrastruktuurihankkeiden rahoitusta.

Komission ehdotuksen mukaan pitkäaikaiset rahastot poikkeaisivat tavanomaisista esimerkiksi siten, että epälikvidien sijoituskohteiden vuoksi ne olisivat suljettuja ja määräajaksi perustettuja.

Rahastoasiantuntija, johtava lakimies Jari Virta Finanssialan Keskusliitosta kertoo, että tarkoituksena on kehittää rahastomuoto, jossa sekä ammattimaisilla että ei-ammattimaisilla sijoittajilla on mahdollisuus tehdä pitkäaikaisia sijoituksia muihin kuin listattuihin arvopapereihin.

”Rahastojen kautta voidaan edistää uudenlaisten hankkeiden rahoitusta, mikä finanssikriisin jälkeen on osin vaikeutunut. Sijoittajalle rahasto tarjoaa uudentyyppisiä kohteita, joissa kuitenkin säilyy rahastosijoittamiseen olennaisesti kuuluva etu riskien hajauttamisesta”, Virta toteaa.

Sijoitusrahastojen toiminta keskittyy Finanssialan keskusliiton mukaan Euroopassa yhä harvempiin paikkoihin. Suuria rahastomaita ovat erityisesti Irlanti ja Luxemburg.

Suomessa on reilut 500 kotimaista rahastoa ja myynnissä saman verran ulkomaisia rahastoja.

Tutustu Sijoittaja.fi-palvelun ETF-rahastojen valintatyökaluun.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös