Osakeanalyysit

Kiinteistöyhtiö Sponda on Handelsbankenin suosikkiosake

Sponda hyötyy kiinteistömarkkinoiden hyvästä aktiviteetista, arvioi Handelsbanken. Pankki antaa kiinteistöyhtiön osakkeille osta-suosituksen.

Handelsbankenin mukaan kiinteistösektorin hyvä vire jatkuu vuoden ensimmäisellä kvartaalilla. ”Leuto talvi, laskeneet rahoituskustannukset ja korkea aktiviteetti kiinteistömarkkinoilla ovat kaikki positiivisia tekijöita, joiden pitäisi edistää alan yhtiöiden tuottojen ja yritysten arvon kasvua”, pankki kertoo aamukatsauksessaan.

Handelsbankenin mukaan kiinteistöyhtiöistä sijoittajien kannalta mielenkiintoisimmat osakkeet pohjoismaissa ovat tällä hetkellä Sponda ja ruotsalainen Huvudstaden.

Pankki luettelee Spondan vahvuuksiksi seuraavat seikat:

–          Ydinliiketoimintaan keskittyminen: sijoitusportfolion fokusointi maantieteellisesti ja omistusrakenteen kannalta.

–          Vahva markkinaosuus ja houkutteleva portfolio pääkaupunkiseudulla

–          Korkea vuokrausaste antaa tulokseen kasvupotentiaalia

Haasteina kiinteistöyhtiöllä on kuitenkin Suomen talouden makroriskit (esim. korkea työttömyys).

Handelsbankenin tavoitehinta Spondalle on 4,5 euroa. Tällä hetkellä yhtiön osake noteeraataan noin 3,6 euron tasolla, joten nousupotentiaalia osakkeessa siis on pankin käsityksen mukaan reippaasti.

Yhtiön tasepohjainen arvostustaso, eli hinta suhteessa tasesubstanssiin on 0,74. Se on jäänyt selvästi alhaisemmaksi kuin kotimaisen kilpailijan Cityconin arvostuskerroin, mikä on 0,91.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös