luokittelematon

Inderes antaa Osta-suosituksen Biotielle

Lääkeyhtiö Biotie Therapiesin alkoholiriippuvuuteen kehitetyn lääkkeen myyntiponnistelut etenevät myötätuulessa. Analyysitalo Inderes antaa yhtiölle ”osta”-suosituksen ja reippaasti nykykurssia korkeamman tavoitehinnan.

Biotie kertoi viime viikolla tiedotteessaan, että Ison-Britannian National Institute for Health and Care Excellence (NICE), joka vastaa mm. lääkehoitojen korvattavuusarvioinneista, on alustavassa arviossaan suositellut Selincroa käytettäväksi myyntilupaehtojensa mukaisesti potilaiden hoitoon Englannin julkisessa terveydenhoitojärjestelmässä.

Alustava arvio on kommentoitavana 29.7. asti, ja lopullisen arvion odotetaan valmistuvan marraskuussa 2014.

Analyysitalo Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessaan uutisen viittaavan siihen, että korvattavuuspäätös tulee olemaan positiivinen Englannissa, joka on iso markkina. ”Olemme kuitenkin huomioineet tämän jo ennusteissamme. Toistaiseksi Selincro on saanut vain myönteisiä korvattavuuspäätöksiä, mikä on positiivista”, Inderes toteaa.

Selincro on opioidijärjestelmän toimintaa säätelevä tuote. Se on ensimmäinen lääkehoito, joka on Euroopassa hyväksytty käytettäväksi alkoholiriippuvaisten potilaitten alkoholinkäytön vähentämiseen.

Biotie on lisensoinut Lundbeckille nalmefeenin maailmanlaajuiset oikeudet. Lisenssisopimuksen perusteella lääkeyhtiö on kaikkiaan oikeutettu saamaan ennakko- ja etappimaksuja yhteensä 89 miljoonaan euroon saakka ja lisäksi myynnin rojaltituloja.

Biotie kertoo tähän mennessä saanut Lundbeckilta etappimaksuina yhteensä 16 miljoonaa euroa. Seuraavia etappimaksuja on odotettavissa Selincron tullessa markkinoille Espanjassa, Ranskassa ja Saksassa; näiden etappimaksujen suuruus on 2 miljoonaa euroa kustakin markkinoille tuonnista.

Inderesin suositus Biotien osakkeelle on ”osta” ja tavoitehinta on 0,32 euroa, mikä on selvästi tämän hetken vajaan 0,23 euron toteumahintaa korkeampi. Nousuvaraa nykykurssista olisi siis peräti 40 prosenttia.

Biotien osakekurssi on laskenut kesä-heinäkuun aikana yli kahdeksan prosenttia.

 

Kommentoi
Ylös
>