Yritysuutiset

Nokia vahvistaa asemiaan Kiinan kasvavilla verkkomarkkinoilla

Nokian verkkoyksikkö NSN tiedotti eilen saaneensa ainoana ei-kiinalaisena verkkolaitetoimittajana yli kaksinumeroisen osuuden China Mobilen tilaaman suuren 4G-verkkohankkeen toisessa vaiheessa.

Suurimman osan Kiinan 4g-verkoista rakentaa paikallinen Huawei.

China Mobile on Kiinan 4g-verkkojen markkinajohtaja. Tosin asiakkaita sillä on vain noin 14 miljoonaa, mikä on tosin vähän maailman väkirikkaimmassa maassa.

Nokia ei kerro sopimuksen tarkkaa arvoa tai saavutettua osuutta, mutta yhtiö arvioi ainoana operaattorina saavuttaneensa yli 10 prosentin markkinaosuuden China Mobilen lte-verkoissa ja jättäneensä siten peräänsä matkapuhelinverkkojen markkinajohtajan, ruotsalaisen Ericssonin.

Uuden sopimuksen ansiosta Nokian vaikutus Kiinassa laajenee 18 maakuntaan kaiken kaikkiaan 31 maakunnasta.

Teknologialehti Tivi kertoo, että Kiinassa on rakennettu neljännen sukupolven matkapuhelinverkkoa jo noin kahteenkymmeneen maakuntaan ja suurkaupunkiin.

4g-verkkokisaan ovat Tivi:n mukaan Kiinassa lähteneet myös pienemmät valtiolliset operaattorit China Telecom ja China Unicom, joilla on yhteensä reilut seitsemän miljoonaa 4g-asiakasta. Arviot perustuvat analyysiyritys IHS Technologyn laskelmiin. IHS tosin ennustaa, että vuonna 2017 4g-käyttäjiä olisi Kiinassa jo noin 440 miljoonaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös