Yritysuutiset

Nordnet: Tämä yhtiö on yksityissijoittajien suosikki

Yksityissijoittajat jatkoivat myyntitrendiä myös elokuussa, kertoo Nordnet. Yksi yhtiö on kuitenkin yksityissijoittajien ehdoton suosikki.

Nettomyyntejä tehtiin elokuussa yhteensä 66 miljoonalla eurolla, Nordnet kertoo tiedotteessaan. Kaupankäyntiaktiviteetti nousi kesälomien jälkeen odotetusti, sillä sekä yksityissijoittajien että koko markkinapaikan kauppamäärät ja euromääräinen vaihto kasvoivat selvästi.

Yksityissijoittajien kaupankäynti vilkasta

Nordnetin mukaan yksityissijoittajien tavallisimmin käyttämien online-välittäjien (Nordnet, Nordea, UB, FIM, Saxo Privatbank) kautta tehtyjen osakekauppojen euromääräinen vaihto nousi 6,7 prosenttia edelliskuukauteen nähden.

Koko pörssin vaihto nousi hieman maltillisemmin 4,6 prosenttia. Online-välittäjien kauppamäärät kasvoivat heinäkuusta 8,8 prosenttia, ja koko pörssissä kauppoja kirjattiin 6,6 % enemmän.

Nordnetin mukaan edellisvuoden elokuuhun verrattuna koko pörssin kauppamäärät nousivat 18,4 prosenttia, ja yksityissijoittajien osalta 17,4 prosenttia. Koko pörssin euromääräinen vaihto nousi vertailukaudesta jopa 35,0 prosenttia, ja yksityissijoittajienkin osalta 29,2 prosenttia.

”Nordnetin suomalaiset asiakkaat tekivät elokuussa kaikkiaan noin 222 000 kauppaa, mikä on 13,7 % korkeampi lukema kuin viime vuonna samalla ajanjaksolla. Helsingin pörssissä kauppoja syntyi noin 170 000, mikä vastaa 7,7 % kasvua edellisvuoteen verrattuna. Osakekauppa kiinnostaa tälläkin hetkellä, kun talletuskorot ovat nollassa ja riskinottohalukkuutta löytyy”, Nordnet Suomen maajohtaja Niklas Odenwall kertoo.

Nokian Renkaat suosikkikohteena

Elokuussa online-välittäjien nettomääräisesti ostetuimpien ja myydyimpien osakkeiden kärkipaikat valloittivat Venäjällä vahvasti toimivat yhtiöt, Nordnet kertoo.

Nokian Renkaat tukevoitti ostopuolta. Myydyimpien listan huippua koristi puolestaan Fortum edellisen kuukauden tavoin. Metsäteollisuuden kaksikko, UPM ja Stora Enso, piti ostopuolella sijaa kaksi ja kolme. Kärjen tuntumassa myydyimpien listalta löytyvät vastaavasti Nokia ja Valmet.

”Nokian Renkaita kauhottiin jälleen piensijoittajien salkkuihin kuumenevasta Ukrainan kriisistä ja lisäpakotteiden uhasta huolimatta. Yhtiö sai kuukaudessa lähes 4 000 uutta osakkeen omistajaa. Myös Nordnetin asiakkaat ottivat näkemystä osakkeeseen 18,6 miljoonan euron netto-ostoilla”, Odenwall kertoo.

Kommentoi
Ylös
>