Yritysuutiset

Nokia tuomassa karttasovellustaan kuluttajalaitteisiin

Ilmaisten karttapalveluiden tuominen laajoille massoille tarjoaa Nokialle merkittävän edun paikkatietopalveluiden kehittämisessä, toteaa analyysitalo Inderes.

Wall Street Journalin mukaan Nokia pyrkii tuomaan karttapalvelunsa kuluttajatuotteisiin Googlen Android- ja Applen IOS -laitteille. Nokia tulee pian julkaisemaan ilmaisen mobiilisovelluksen, ja se tulee saataville vuoden loppuun mennessä. Karttapalvelun erikoisuutena on, että se toimii myös offline-tilassa.

Analyysitalo Inderesin mukaan Nokian karttaliiketoiminnan painottuu tällä hetkellä vahvasti lisenssimaksuja maksaviin yritysasiakkaisiin, kuten autovalmistajiin ja logistiikkayhtiöihin.
Viime kuussa Nokia teki Samsungin kanssa sopimuksen sen karttapalveluiden tuomisesta Samsungin Tizen-laitteisiin sekä Galaxy-älypuhelimiin.

”Nyt kun matkapuhelinliiketoiminta on myyty Microsoftille, on yhtiöllä paremmat edellytykset laajentua kuluttajatuotteissa ja mobiililaitteissa, joissa käyttäjämäärät ovat merkittävästi suurempia”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Nokia yritti tuoda karttapalvelunsa Applen laitteille viimeksi vuonna 2012 hyötyäkseen Applen karttojen saamasta kritiikistä. Inderesin mukaan yhtiö kuitenkin epäonnistui pahasti, sillä sovellus ei saanut hyviä arvioita ja latausmäärät jäivät pieniksi. Sovellus vedettiin pois Applen sovelluskaupasta.

Mobiilisovelluksen julkaiseminen ei kuitenkaan tuo Nokialle liikevaihtoa lyhyellä aikavälillä, sillä sovellus on ilmainen eikä siihen ole rakennettu alustaa mainoksia varten, Inderes toteaa.

”Ilmaisten karttojen tarjoaminen laajoille massoille tarjoaa kuitenkin merkittävän edun paikkatietopalveluiden kehittämisessä”, Inderes toteaa.

Indersin tavoitehinta Nokialle on ”Osta” ja tavoitehinta 7,00 euroa.


Kommentoi
Ylös
>