Makrotalous

Nordea: Suomi lähellä deflaatiota ja luottoluokituksen laskua

Suomen taloustilanne on vain yhden shokin päästä deflaatiosta ja luottoluokituksen laskusta, arvioi Nordea Talousnäkymät-raportissaan.

Nordean mukaan Suomen tilannetta pahentaa Ukrainan kriisin lisäksi myös Ruotsin taloustilanne. Ruotsi on Suomelle tärkeä vientimaa, ja Ruotsinkin talousnäkymät ovat alkuvuotta heikommat.

Pankin mukaan talousongelmien syvyys on päättäjillä hyvin tiedossa, mutta toteutus puuttuu. ”Nykyhallituksen toimintakyvyttömyys ja vaalien läheisyys siirtävät kuitenkin niin sanotussa rakennepaketissa listattujen uudistusten teon seuraavalle hallituskaudelle”, Nordea toteaa.

Ilman uutta talouspolitiikan suuntaa edessä on kovia madonlukuja. Nordean mukaan työllisyys heikkenee edelleen, inflaatio painuu lähelle nollaa ja valtiontalouden alijäämä jää huomattavasti 4,5 miljardin euron tavoitteesta.

Yksi uusi shokki ajaa Suomen deflaatioon, eli yleiseen hintatason laskuun, Nordea arvioi.

Vaarana on myös Suomen luottoluokituksen lasku. Yksi luokittaja on jo alentanut Suomen luokitusnäkymiä tänä vuonna, pankki muistuttaa. ”Ensi vuosi on luokituslaskun aika, mikä toivottavasti saa seuraavan hallitusohjelman kirjoittajat tarpeeksi kunnianhimoiseksi”, Nordea toteaa.

Lue Talousnäkymät-raportti tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös