Yritysuutiset

Onko TeliaSonera suuntaamassa Tanskan markkinoille?

Teleoperaattoreiden konsolidaatiobuumi ei näytä rauhoittumisen merkkejä, toteaa Nordea.

Nordean mukaan Euroopassa viime vuonna alkanut teleoperaattoreiden konsolidaatioaalto rantautui kesällä myös pohjoismaihin TeliaSoneran ostettua ruotsalaisen kilpailijansa Tele 2:n Norjan toiminnot. ”Toimialan yrityskauppa-aktiviteetin rauhoittumisesta ei ole merkkejä, sillä huhujen mukaan saksalainen Deutsche Telecom olisi valmis luopumaan omistamastaan yhdysvaltalaisesta T-Mobilesta”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Mitä siis TeliaSonera tekee seuraavaksi?

Nordean mukaan TeliaSoneran Euroopan toimintojen vetäjä Robert Anderson kommentoi tällä viikolla yhtiön näkevän monia realistisia vaihtoehtoja yritysjärjestelykentässä. Yksi mahdollisuus on, että yhtiö lähtee hakemaan kasvua Tanskasta.

”Tanskan operaattorikenttää on monesti spekuloitu seuraavaksi TeliaSoneran mahdolliseksi kasvualueeksi merkittävien synergiaetujen myötä”, Nordea toteaa. Toisaalta yhtiön ennustetaan pankin mukaan olevan valmis luopumaan omistamastaan espanjassa toimivasta Yoigosta.

”Vahva tase sekä houkutteleva yli 6 % osinko tekee yhtiöstä houkuttelevan sijoituskohteen operaattorikentässä, ja yhtiö voisi potkaista vauhtia liikevaihtonsa kasvattamiseen juuri yrityskaupan myötä”, Nordea ennustaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös