Osakeanalyysit

Handelsbanken nostaa Oriola-KD:n suositusta

Lääkeyhtiö Oriola-KD pohtii Venäjän toimintojen myyntiä.

Venäjän liiketoiminnot ovat olleet lääkeyhtiölle raskas riippakivi raahattavaksi. Oriola-KD on tehnyt jo viidettä vuotta tappiota Venäjän toiminnoillaan.

Viime viikolla kamelin selkä katkesi. Yhtiö kertoi arvioivansa Venäjän liiketoimintojaan uudelleen. Handelsbanken mukaan tämä tarkoittaa sitä, että yhtiö pohtii Venäjän toimintojen myyntiä.

Osakkeenomistajien kannalta uusi linjaus on myönteinen asia. ”Me näemme tämän erittäin positiivisena asiana, sillä mahdollisuudet voitollisen tuloksen tekemiseen Venäjällä näyttävät heikoilta”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Lääkeyhtiön tase on heikko, mikä on lisännyt epäilyjä mahdollisesta osakeannin järjestämisestä. Handelsbankenin mukaan tämä on kuitenkin epätodennäköistä jos yhtiö luopuu Venäjän toiminnoistaan. Toisaalta lääkeyhtiön liikkeelle laskema hybridilaina vaikuttaa väliaikaiselta ratkaisulta.

Vaikka Oriola-KD on madaltanut ohjeistustaan, on osakkeesta tullut aiempaa houkuttelevampi sijoituskohde. Tämä johtuu luonnollisesti osakekurssin laskusta – lääkeyhtiön osakekurssi on viidessä vuodessa laskenut yli 33 prosenttia.

Handelsbankenin tavoitehinta Oriola-KD:n osakkeelle on 3,1 euroa, mikä on selvästi yli tämän hetken (14.10.) 2,46 osakekurssin. Suosituksen pankki nostaa aiemmasta ”Vähennä”-tasosta tasolle ”Osta”.

Kommentoi
Ylös
>