Osakeanalyysit

Handelsbanken nostaa Oriola-KD:n suositusta

Lääkeyhtiö Oriola-KD pohtii Venäjän toimintojen myyntiä.

Venäjän liiketoiminnot ovat olleet lääkeyhtiölle raskas riippakivi raahattavaksi. Oriola-KD on tehnyt jo viidettä vuotta tappiota Venäjän toiminnoillaan.

Viime viikolla kamelin selkä katkesi. Yhtiö kertoi arvioivansa Venäjän liiketoimintojaan uudelleen. Handelsbanken mukaan tämä tarkoittaa sitä, että yhtiö pohtii Venäjän toimintojen myyntiä.

Osakkeenomistajien kannalta uusi linjaus on myönteinen asia. ”Me näemme tämän erittäin positiivisena asiana, sillä mahdollisuudet voitollisen tuloksen tekemiseen Venäjällä näyttävät heikoilta”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Lääkeyhtiön tase on heikko, mikä on lisännyt epäilyjä mahdollisesta osakeannin järjestämisestä. Handelsbankenin mukaan tämä on kuitenkin epätodennäköistä jos yhtiö luopuu Venäjän toiminnoistaan. Toisaalta lääkeyhtiön liikkeelle laskema hybridilaina vaikuttaa väliaikaiselta ratkaisulta.

Vaikka Oriola-KD on madaltanut ohjeistustaan, on osakkeesta tullut aiempaa houkuttelevampi sijoituskohde. Tämä johtuu luonnollisesti osakekurssin laskusta – lääkeyhtiön osakekurssi on viidessä vuodessa laskenut yli 33 prosenttia.

Handelsbankenin tavoitehinta Oriola-KD:n osakkeelle on 3,1 euroa, mikä on selvästi yli tämän hetken (14.10.) 2,46 osakekurssin. Suosituksen pankki nostaa aiemmasta ”Vähennä”-tasosta tasolle ”Osta”.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös