Indikaattorit

Nordea: Heikot talousluvut laskevat korkoja

Talousnäkymien nopea heikentyminen on johtanut korkojen laskuun historiallisen alhaiselle tasolle useissa länsimaissa.

Taloushistoriaa kirjoitettiin tällä viikolla uusiksi kun valtiolainojen korot laskivat useissa länsimaissa.

Vaisut talousluvut Iso-Britanniassa ja euroalueella painoivat valtionlainakorkoja laskuun eilen selvästi. Saksan 10-vuotisen valtionlainan korko laski jälleen ennätyksellisen alhaalle ja myös Iso-Britannian ja Yhdysvaltain pitkien joukkolainojen korot laskivat reippaasti.

Saksan 10-vuotisen valtionlainan korko laski odotuksia heikomman ZEW-indeksin saattelemana 0,05 prosenttiyksikköä tasolle 0,84 prosenttia, Nordea arvioi markkinakommenteissaan.

Yhdysvaltain 10-vuotisen lainan korko on laskenut alkuvuoden 3 %:sta jo 2,2 %:iin. Tämä kielii Nordean mukaan siitä, että sijoittajien odotukset Yhdysvaltain keskuspankin rahapolitiikan kiristämisestä ovat maltillistuneet erittäin paljon.

Samalla Euroopan keskuspankin taistelu inflaation kääntämiseksi nousuun muuttuu koko ajan haastavammaksi tehtäväksi.

”Euroalueen toiseksi suurimman talouden Ranskan inflaatio on hidastunut syyskuussa jo 0,3 %:iin ja Italiassa hinnat laskivat vuositasolla 0,1 %. EKP:n paine elvytystoimien lisäämiseksi kasvaa viikko viikolta, ja talouslehtien uutisotsikoista on voitu lukea EKP:n kiristyneestä ilmapiiristä”, Nordea toteaa.

EKP on nyt puun ja kuoren välissä.

Uudelleen heikkenevä talouskehitys ja kasvavat deflaatiopelot luovat paineita rahapolitiikan keventämiselle entisestään. Nordean mukaan EKP:n päätöksentekoa hankaloittaa kuitenkin se, että saksalaiset keskuspankkiirit vastustavat toimia jyrkästi, ja laajamittaisen elvytysohjelman laillisuutta selvitetään oikeusistuimissa.

Korkojen nousulle ei tässä tilanteessa ole juurikaan tilaa.

”Keskuspankin hankaluudet rahapolitiikan työkalujen käyttöönotossa sekä heikkenevät talousuutiset euroalueelta ovat omiaan luomaan markkinoille sellaisen ilmapiirin, jossa valtionlainakorot voivat jatkaa vieläkin matalammille tasoille”, Nordea ennustaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös