Strategiat

Sijoittajat haalivat korkean osinkotuoton osakkeita

Sijoittajat ymmärtävät yhä paremmin osinkosijoittamiset monet ja kasvavat hyödyt, väittää varainhoitoyhtiö ING IM.

ING IM:n mukaan analyysi osaketuotoista 40 viime vuodelta osoittaa, että vähintään viiden vuoden aikajänteellä sijoittavalle yli 70 prosenttia osakkeiden reaalituotosta on tullut osinkotuotoista tai osingonkasvusta. Pääomavoittojen osuus oli alle kolmannes.

ING IM:n tutkimus viittaa siihen, että institutionaaliset sijoittajat ovat lisänneet salkuissaan osakkeiden ja korkean osaketuoton strategioiden painoa. Liki neljännes (24 prosenttia) sijoittajista arvioi lisänneensä näiden painoa dramaattisesti kahden viime vuoden aikana ja 46 prosenttia on lisännyt painoa hieman. Vuoteen 2016 mennessä 53 prosenttia sijoittajista uskoo kasvattavansa korkean osinkotuoton osakkeiden painoa entisestään. Vain 15 prosenttia uskoi pienentävänsä painoa.

“Osinkosijoittaminen on ensisijainen strategia arvosijoittajille. Tutkimusten mukaan arvo-osakkeet tuottavat sijoittajille keskimäärin muita osakkeita parempaa riskikorjattua tuottoa. Osinkopohjainen arvosijoittaminen ohjaa salkkua kohti laatua ja pitää riski-tuotto-profiilin houkuttelevana alhaisen volatiliteetin ja defensiivisen luonteensa ansiosta“, ING IM:n osakesijoituksista vastaava johtaja Nicolas Simar sanoo.

“Tutkimuksemme osoittaa, että sijoittajat ymmärtävät yhä paremmin osinkosijoittamisen monet ja kasvavat hyödyt. Jopa kaksi kolmannesta haastatelluista uskoo institutionaalisten sijoittajien tarkastelevan osinkosijoittamista pikemmin pitkän aikavälin strategiana kuin lyhyen aikavälin taktisena valintana.”

Osinkosijoittamisen suosion kasvun pääsyynä 46 prosenttia institutionaalisista sijoittajista piti sitä, että osinkojen osuus sijoitusten kokonaistuotoista kasvaa. 30 prosenttia piti joukkolainoja edelleen epäkiinnostavina, 10 prosenttia uskoi osingonjaon lisääntyvän ja 4 prosenttia uskoi yritysten alkavan maksaa korkeita osinkoja, mikä lisää sijoittajien vaihtoehtoja.

Tutkimuksen teki ING IM:lle Citigate Dewe Rogerson, joka haastatteli 102 institutionaalista sijoittajaa syyskuussa 2014.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös