Markkinakommentit

Nordea: Perustekijät kunnossa, oston paikka osakkeissa

Nordea nostaa osakkeiden ylipainoa entisestään. Miksi pankki suosii edelleen osakkeita?

Osakemarkkinat ovat olleet niin Suomessa kuin muuallakin viime viikkoina pienessä alamäessä. Osakemarkkinoiden vaisuus on jo herättänyt epäilyjä nousumarkkinoiden kääntymisestä karhumarkkinaksi.

Osakemarkkinoiden nousut eivät kuitenkaan kuole vanhuuteen, toteaa Nordea markkinakommenteissaan.

”Pitkä ikä tekee markkinat herkemmiksi vaivoille, mutta eivät itsessään ole syy markkinasuunnan kääntymiseen”, Nordea toteaa. Pankin mukaan osakemarkkinat lähtevät pysyvään laskuun vain, jos siihen on hyvä syy, kuten maailman talouden painuminen taantumaan tai arvostuksen karkaaminen taivaisiin. ”Tällaisesta ei kuitenkaan ole merkkejä.”

Perustekijät tukevat Nordean mukaan edelleen markkinoita. Kasvun vetäjänä toimii Yhdysvallat.

”Vaikka Suomen talous kyntääkin syvällä, on maailmalla talouskasvu kohtuullisen reipasta maailman suurimman talouden USA:n johdolla. Kasvu ei häikäise vahvuudellaan, mutta vakaus on selvästi parantunut viime vuosina”, Nordea toteaa.

Myös yritysten tulosnäkymät ovat yhä kohdillaan, pankki muistuttaa.  ”Kustannuspaineet ovat vähäiset, sillä merkittäviä palkkapaineita ei ole edelleenkään muodostunut ja raaka-aineiden hinnat ovat olleet ennemminkin laskussa kuin nousussa.”

Nordean mukaan yritysten tuloksilla on yhä kaikki ainekset nousta talouden mukana ja perustekijät osakemarkkinoille ovat edelleen tukevat.

Osakesijoittajan kannalta talouden perustekijät ja yritysten tuloskunto ovat vain puoli ruokaa. Lisäksi osakkeiden arvostustaso pitää olla kohdallaan.

Nordean mukaan osakkeet eivät ole viime vuosien nousun jälkeen erityisen edullisia, mutta toisaalta suhteessa tämän hetken tuloksiin ne eivät ole kalliitakaan.

Eikä sijoittajilla ole oikein vaihtoehtojakaan osakkeille.

”Kun samalla korkotaso on historiallisen matala, on sijoittajilla tuottoisat vaihtoehdot vähissä. Raha ohjautuu jatkossakin osakkeisiin”, Nordea toteaa. Viime viikkojen pieni lasku onkin Nordean mukaan oston paikka osakkeille. Pankki nostaa osakkeiden ylipainoa entisestään.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös