Yritysuutiset

Kesko myllertää rakenteitaan

Kesko aikoo muuttaa toimialarakennettaan ja tavoittelee kilpailukykyisempää monikanavaista käyttötavarakauppaa.

Yhtiö kertoi tänään pörssitiedotteessaan aikovansa uudistaa toimialarakennettaan yhdistämällä käyttötavaratoimialaan kuuluvan K-citymarket Oy:n Ruokakesko Oy:öön.

Keskon ruokakaupan toimiala muuttuu päivittäistavarakaupan toimialaksi, ja nykyisin erilliset rauta- ja käyttötavarakaupan toimialat yhdistyvät rauta- ja erikoiskaupan toimialaksi.

Keskon raportoitavat segmentit ovat ensi vuoden alusta alkaen päivittäistavarakauppa, rauta- ja erikoiskauppa sekä auto- ja konekauppa.

Toimialarakenteen muutoksella kauppaketju tavoittelee asiakaskokemusten yhtenäistämistä ja asiakastyytyväisyyden parantamista toimialojen kaikissa ketjukaupoissa.

Tavoitteena on mahdollistaa asiakkaille aiempaa vaivattomampi monikanavainen asiointikokemus kivijalka- ja verkkokaupoissa sekä kilpailukyvyn lisääminen ja kannattavuuden parantaminen.

Rakenneuudistusta on osattu odottaa. Verkkokauppa ja talouden taantuma ovat kurittaneet kauppaketjua. Yhtiön myynti on laskenut tammi – lokakuun aikana 1,3 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Käyttötavarakauppa on laskenut yli yhdeksän prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös