Sijoitusideat

Tämän osakkeen arvostus kilpailijoita edullisempi

Helsingin pörssistä löytyy yhtiö jonka osakkeen arvostus on houkuttelevista kasvunäkymistä huolimatta verrokkeja edullisempi.

Kuluttajapakkauksia valmistavan Huhtamäen viimeiset vuodet ovat olleet vakuuttavia, toteaa Nordea markkinakommenteissaan. Pankin mukaan yhtiö on parantanut asemaansa arvoketjussa ja vähentänyt riippuvuuttaan raaka-aineiden hintaheilahteluista.

Tämän muutoksen myötä Huhtamäen osakkeen arvostus on siirtynyt lähemmäs verrokkejaan ja osake on ollut useamman vuoden nousutrendissä. Osakkeen arvostus on Nordean mukaan silti yhä kilpailijoita edullisempi. Osakkeen P/B-kerroin on tällä hetkellä vajaat 2,5 ja P/E-kerroin 12 kuukauden toteutuneella osakekohtaisella tulokselle noin 19.

Pakkausyrityksen tekee mielenkiintoiseksi sen vahvat kasvunäkymät kehittyvillä markkinoilla.

”Huhtamäen osakkeen houkuttelevuus perustuu vahvaan kasvuun kehittyvillä markkinoilla. Huhtamäki on kasvanut kehittyvissä maissa noin 10 % vuodessa, mikä ylittää selvästi länsimarkkinoiden kasvutahdin. Elintason nousun odotetaan pitävän kehittyvien markkinoiden kysynnän kasvu-uralla vielä pitkään”, Nordea toteaa. Ensi vuonna raportointiin liitettävän Positive Packaging -yhtiön osto nostaa kehittyvien maiden osuuden Huhtamäen liikevaihdosta jo noin 36 prosenttiin.

Jatkossa kehittyvien maiden merkitys kasvaa entisestään, sillä Huhtamäki ilmoitti lauantaina ydinliiketoiminnan ulkopuolisen Films-kalvoliiketoiminnan myymisestä saksalaiselle sijoitusyhtiölle 141 miljoonan euron velattomalla kauppahinnalla.

Nordean mukaan kauppahinta oli Huhtamäen osakkeenomistajille hyödyllinen. ”Pakkaustoimintoja heikommin kannattavan yksikön kauppahintaa voi pitää hyvänä, ja lisäksi liikkeen jälkeen Huhtamäki on entistä keskittyneempi ruuan pakkaamiseen. Kalvoliiketoiminnan myynti yhdessä jo valmiiksi tarpeettoman vahvan taseen kanssa lisää odotuksia myös uusista yritysostoista.”

Pankin mukaan Huhtamäellä oli jo ennen kalvoliiketoiminnan myyntiä käytettävissä yrityskauppoihin noin 400 – 500 miljoonaa euroa.

Huhtamäen osakekurssi on ollut vahvassa nousussa aina vuodesta 2011 lähtien. Vuosien 2012 – 2014 välisenä aikana osakekurssi on noussut peräti yli 90 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös