Osakeanalyysit

Handelsbanken: Odotukset Wärtsilän näkymistä liian ruusuiset

Markkinoiden odotukset Wärtsilän ensi vuoden tulosodotuksista ovat liian korkeat, väittää Handelsbanken.

Pankin mukaan laivapuolen tilaukset ovat olleet heikkoja viime vuonna ja tämän vuoden alussa. ”Toimitusajat ovat noin 18-36 kuukautta, joten nyt on korkea aika miettiä uudelleen, kuinka realistisina vuosille 2016 – 2017 ladattuja odotuksia voidaan pitää”, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Riski voi pankin mukaan olla kaksinkertainen ensi vuonna, jos myöskään voimalapuolella ei pystytä nopeasti paikkaamaan öljyntuottajamaiden jäätyneitä tilauksia.

Wärtsilän osake on hinnoiteltu vuoden 2016 EV/EBITA -ennusteluvulla mitattuna alan keskiarvoa arvokkaammaksi.

Handelsbankenin suositus Wärtsilän osakkeelle on ”Vähennä” ja tavoitehinta on 34 euroa. Pankki odottaa Wärtsilän pitävän ohjeistuksensa ennallaan ensi keskiviikon pääomamarkkinapäivänä. Tällöin liikevaihto kasvaisi 0-10 prosenttia ja liikevoittomarginaali olisi 12,0 -12,5 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös