Talouden trendit

Nordnet: Miesten ja naisten sijoitustyylit erilaisia

Tutkimuksesta kävi ilmi, että miehistä 45 prosentilla on sijoituksia, kun naisilla luku on vain 33 prosenttia.

Myös sijoituskohteissa ilmeni eroja sukupuolten välillä.

Sekä naisilla että miehillä tavallisin sijoituskohde on sijoitusrahastot, mutta naisilla pankkitili tulee jo toiseksi. Miehillä toisena tulevat suorat osakesijoitukset. Naiset karttavat siis riskiä siinä missä miehet hakevat sitä.

Vastanneista 61 prosentilla ei kuitenkaan ollut sijoituksia ollenkaan. Nordnetin tutkimuksen mukaan merkittävimmäksi syyksi molemmat sukupuolet listaavat sen, että rahaa ei riitä sijoitettavaksi (miehet 59 % ja naiset 60 %).

Toiseksi yleisin syy sijoitusten puuttumiselle on kiinnostuksen puute ja kolmantena tulee osaamattomuus. Enemmistö (77 %) ei myöskään säästä lapsillensa ja niistä jotka säästävät, moni (63 %) hukkaa tuoton saamisen mahdollisuuden jättämällä säästöt pankkitilille.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös