Makrotalous

Euroopan taloudessa useita merkkejä paremmasta

Euroalueen taloudessa on ollut kohenemisen merkkejä jo ennen kuin Euroopan keskuspankki aloitti julkisen sektorin arvopapereiden ostot maaliskuun alussa, toteaa OP-Pohjolan ekonomisti.

Euroalueen talouden aktiviteettia on ekonomisti Timo Hirvosen mukaan tukenut alhainen öljyn sekä talouden toimijoiden luottamuksen piristyminen.

“Yritysten ja kotitalouksien luottamusindikaattorit vahvistuivat kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Maaliskuussa euroalueen yritysten luottamus oli korkeimmalla tasolla sitten heinäkuun 2011 ja kuluttajien luottamus oli parhaimmalla tasolla sitten heinäkuun 2007”, Hirvonen toteaa OP-Pohjolan Taloudessa-blogisivustolla.

Lisäksi vähittäiskauppa ja teollisuustuotanto olivat selvässä kasvussa tammikuussa. “Myönteiset taloustilastot viittaavat BKT:n kasvun kohentuvan kuluvan vuoden alkupuolella”, ekonomisti toteaa.

Myös pankkien lainananto euroalueen yrityksille on piristynyt tämän vuoden alkupuoliskolla. Tästä todisteena on Hirvosen mukaan myös pankkien varsin hyvä lainanotto EKP:n tuoreimmassa kohdennetussa pitempiaikaisessa rahoitusoperaatiossa.

 

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös