Kumppaniblogit

Mihin maahan tai sektoriin kannattaa Euroopassa sijoittaa?

Eurooppalaisten yritysten tuloskausi on ohi. Historiallinen arvostus on korkea. EKP:n elvytys tukee osakkeita. Mihin Euroopassa kannattaa sijoittaa?

Voimakkaasti heikentynyt euro on vaikuttanut eurooppalaisyritysten tuloksiin positiivisesti. Eurooppalaisten yhtiöiden tuloskasvu ensimmäisenä kvartaalina oli 9,3 %. Analyytikkoennusteet eurooppalaiset ylittivät 12,3 %:lla. Euroopan tuloskausi sai meiltä parhaan mahdollisen yleisarvion (5) ja vaikuttaa laajoista alueista tuloskasvun perusteella houkuttelevimmilta.

Tuloskauden tuloskehitys ja tulosyllatykset Euroopassa

Euroopan ongelma on edelleen korkea historiallinen tulospohjainen arvostus. Viime vuoden tuloksilla laskettu P/E-luku on 24. Ennustetulla tuloksella laskettu P/E on 16,3, mikä taas on USA:ta edullisempi (17,1). P/B-luvulla mitattuna Euroopan markkina on myös selvästi USA:ta edullisempi.

Eurooppalaisten maiden ja sektoreiden arvostustasot

Riskinä Euroopan markkinoilla on se, jos tuloskasvu ei toteudu ennustetun kaltaisena. Tämän riski on nyt Q1:n perusteella aiempaa alhaisempi. Lisäksi talousyllätykset ovat olleet positiivisia, ostopäällikköindeksit povaavat kiihtyvää kasvua euroalueelle ja heikko euro tuo vienti etua. EKP:n lisäelvytyskin tukee osakemarkkinoita. Ainoastaan Kreikka voi pilata tunnelman. Tällä hetkellä sijoittajan ei kannata olla ulkona Euroopan osakemarkkinoilta.

Helpoin tapa sijoittaa Eurooppaan on sijoittaa suoraan 50 suurimpaan eurooppalaiseen yhtiöön tämän huipputehokkaan ETF:n avulla.

Sijoittaja.fi:n valinnat Eurooppaan (luettavissa vain jäsenille)

Liity Sijoittaja.fi:n jäseneksi täältä! Ja lue Sijoittaja.fi:n valinnat Eurooppaan.

Timo Heikkila Sijoittajafi

Kirjoittaja Timo Heikkilä on Sijoittaja.fi:n perustaja ja toimii Sijoittaja.fi:n hallituksen puheenjohtajana. Heikkilällä on kymmenen vuoden kokemus rahoitusalalta.

Artikkeli on julkaistu alun perin Sijoittaja.fi-sivustolla 20.5.2015.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös