Osakeanalyysit

Inderes: Tämä ohjelmistovalmistaja on käänneyhtiö

Comptelilla menee lujaa. Tilauskanta kasvaa rajusti ja tuotekehityspanosten tulokset alkavat näkyä.

Ohjelmistovalmistaja Comptel kertoi eilen saaneensa ensimmäisen kaupan integroidulle Operational Intelligence SoftBlade -analytiikkaratkaisulleen.

Telefonica Argentina Movistar -operaattorin kanssa solmittu kauppa sisältää ohjelmistoja ja lisenssejä ja on arvoltaan yli 890 000 euroa.

Comptelin mukaan kauppa on strategisesti tärkeä ja osoitus siitä, miten Data Fastermind – analytiikkaratkaisu upotettuna Data Refinery- ja EventLink-teknologia-alustoihin tuo lisäarvoa asiakkaalle.

Tänään ohjelmistoyritys kertoi saaneensa uuden FlowOne Fulfillment -asiakkaan Filippiineiltä. Kauppa sisältää FlowOne Fulfillment SoftBlade -lisenssejä ja palveluja. Monivuotinen sopimus on arvoltaan yli 3,1 miljoonaa euroa.

Comptelin hiljattain päivitetyn strategian mukaan Filippiinit on yrityksen strategisesti tärkeimpiä kasvumarkkinoita.

Vahva tilauskanta

Analyysitalo Inderesin mukaan uusilla integroidun analytiikan ratkaisujen avulla Comptel pystyy tuomaan Intelligent Data -liiketoimintayksikön tuotteille uutta lisäarvoa, mikä mahdollistaa lisämyynnin nykyisille asiakkaille sekä estää vakiintuneiden tuotealueiden hintaeroosiota.

Integroidun analytiikan ratkaisut ovat analyysitalon mukaan keskeisessä roolissa Comptelin strategiassa.

Comptelin tilauskannan kehitys on ollut vuoden 2014 jälkipuoliskosta alkaen vahvaa, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa. ”Vuoden 2015 ensimmäisellä neljänneksellä yhtiön tilauskanta kasvoi 32 % edellisvuodesta. Yhtiö on toukokuussa tiedottanut erikseen kolmesta uudesta merkittävästä tilauksesta, minkä perusteella hyvä tilausvirta jatkuu edelleen, vaikka tilausvirta tyypillisesti painottuu vuoden lopulle”, Inderes toteaa.

Tuotekehityspanokset alkavat tuottaa tulosta

Comptel on Inderesin mukaan käänneyhtiö. ”Yhtiö on pitkään koettu alisuorittajaksi, mutta Comptelin liiketoiminta (ja samalla osake) on viimeisen vuoden aikana osoittanut selkeitä käänteen merkkejä”, Inderes toteaa Nordnetin Ekspertit ja haastajat -artikkelissaan.

”Käänne on nyt mielestämme käsillä, sillä yhtiön liiketoiminta on vuonna 2011 käynnistetyn uuden strategian jälkeen edennyt viimein siihen vaiheeseen, että mittavat tuotekehityspanostukset ja investoinnit uusiin tuotealueisiin alkavat nyt vetää operaattoriasiakkaissa.”

Fulfillment-tuotealueella, mikä on noin puolet Comptelista, yhtiö on uudella tuotteellaan muutamassa vuodessa tehnyt Inderesin mukaan selkeän läpimurron ja noussut haastamaan markkinalla suuret toimijat kuten Oraclen ja Ericssonin.

Myös osakkeen arvostus on Inderesin mielestä vielä kohtuullinen vuoden aikana toteutuneesta kovasta kurssinoususta huolimatta.

Comptel-osakekurssi-052015

”Comptelin EV/EBIT -kertoimet tälle ja ensi vuodelle ovat ennustamallamme asteittaisella tulosparannuksella noin 11x ja 8x. Arvostus on maltillinen globaalisti toimivalle skaalautuvan teknologian yhtiölle”, Inderes toteaa.

Inderesin suositus Comptelin osakkeelle on ”Osta” ja tavoitehinta 1,25 euroa. Inderesin analyytikot omistavat Comptelia.

Kommentoi
Ylös
>