Markkinakommentit

Nordea: Sijoittajat hermoilevat, osakemarkkinat eivät silti usko taantumaan

Markkinoilla on tällä hetkellä merkittävää hermoilua, kun selkeät hyvät uutiset loistavat nyt poissaolollaan, väittää Nordea.

Nordean mukaan monet sijoittajien kysymykset kietoutuvat nyt Kiinan kasvun ympärille, joten nopeaa vastausta ei varmasti ole tarjolla.

Kiinan epävarma tilanne selittää myös hyödykkeiden hintojen alamäkeä, sillä Kiina käyttää suurimman osan maailman teollisuushyödykkeistä. ”Tällä hetkellä historiallisen suuri osa sijoittajista on pessimistisiä kehittyvien markkinoiden sijoitusten suhteen”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Markkinoiden hermoilusta kertoo myös VIX-indeksi, joka perustuu kuukauden pituisten osakeoptioiden hinnoitteluun. VIX heijastaa siten sijoittajien odotuksia tulevan kuukauden osakekurssien heilahtelusta. Kun optioiden hinta on korkealla, odottavat sijoittajat suuria heilahteluita. Hermoiluindeksi on noussut viime päivinä rajusti.

VIX-indeksi-082015

 

Nordea suhtautuu kuitenkin nyt meneillään olevaan markkinahermoiluun maltillisesti. Pankki suosittaa sijoittajalle pitämään osakesijoitukset peruspainossa sijoitusallokaatiossa.

”Nyt käynnissä oleva hermoilu ei välttämättä ole aivan pikaisesti ohitse, mutta toisaalta hyvät talousuutiset tässä tilanteessa voivat muuttaa markkinoiden suuntaa nopeastikin”, Nordea arvioi.

Nordea on havainnut markkinoilta mielenkiintoisen piirteen, joka viittaisi siihen että maailmantalouden taantuma ei vielä kolkuttele ovella.

”Osakemarkkinoiden selvästä laskusta huolimatta sijoittajat eivät kuitenkaan ole rynnänneet vielä voimalla valtionlainoihin, mikä olisi selvempi taantuman merkki, vaan suosivat ennemmin rahojen pitämistä rahamarkkinasijoituksina, joista paluu osakemarkkinoille voi tapahtua nopeasti.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös