Yritysuutiset

Componenta antoi tulosvaroituksen

Valuratkaisujen toimittaja Componenta varoittaa liikevoiton jäävän edellisvuodesta. Syy tulosvaroitukseen tulee Kiinasta.

Kiinan talouskasvun heikentyneet näkymät ovat laskeneet raaka-aineiden hintoja viime kuukausina ja tämä puolestaan on heikentänyt investointikysyntää erityisesti rakennus- ja kaivosteollisuudessa, Componenta kertoo pörssitiedotteessaan.

Yhtiön tilauskanta lokakuun alussa oli neljä prosenttia korkeampi kuin edellisenä vuonna samaan aikaan eli 82 miljoonaa euroa. Tilauskannan ja asiakkaiden antamien loppuvuoden tuotantoennusteiden perusteella Componenta arvioi koko vuoden 2015 liikevaihdon pysyvän edellisvuoden tasolla.

Ennakoitua pienemmän liikevaihdon sekä toiminnan tehostamisohjelman kustannussäästöjen viiveiden takia Componentan vuoden 2015 liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä ja taseen operatiivisia valuuttakurssieroja jää edellisvuodesta. Toteutuneiden viiveiden johdosta osa kustannussäästöistä siirtyy vuodelle 2016.

Componentan tulos rahoituserien jälkeen ilman kertaluonteisia eriä paranee kuitenkin edellisvuodesta taseen operatiivisten erien valuuttakurssivoittojen ja alempien korkokulujen takia.

Yhtiön kolmannen vuosineljänneksen liikevaihto oli 110 miljoonaa euroa (edellisvuonna 111 miljoonaa euroa), alustava tulos rahoituserien jälkeen ilman kertaluonteisia eriä oli pakkasella 5 miljoonaa euroa (6 miljoonaa tappiolla edellisvuonna).

Componentan Uusi ohjeistus vuodelle 2015 on:

Componentan liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä ja taseen operatiivisia valuuttakurssieroja odotetaan jäävän edellisvuodesta. Componenta odottaa kuitenkin vuoden 2015 tuloksen rahoituserien jälkeen ilman kertaluonteisia eriä paranevan edellisvuodesta.

Aiempi ohjeistus vuodelle 2015 oli:

Componenta odottaa vuoden 2015 liikevoiton ilman kertaluonteisia eriä ja taseen operatiivisten erien valuuttakurssieroja paranevan edellisvuodesta johtuen toteutettavasta tehostamisohjelmasta.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös