Osakeanalyysit

Handelsbanken: Kesko vahvistaa asemiaan

Kesko parantelee markkinaosuuttaan. Yhtiön uusimmat myyntiluvut olivat odotettua parempia, toteaa Handelsbanken.

Kesko julkaisi keskiviikkona uusimmat myyntilukunsa syyskuulta. Kauppaketjun myynti oli syyskuussa 2015 yhteensä 730 miljoonaa euroa. Myynti kasvoi vertailukelpoisesti ilman Anttilaa paikallisissa valuutoissa 0,9 prosenttia.

”Keskon myynti jatkaa kasvu-uralla. Strategisista fokusalueistamme rauta- ja sisutuskauppa kasvoi selvästi ja päivittäistavarakaupassa sekä autokaupassa myynti oli edellisen vuoden tasolla”, Keskon pääjohtaja Mikko Helander sanoo.

Keskon päivittäistavarakaupan myynti oli syyskuussa 388 miljoonaa euroa ja se laski 1,4 prosenttia. Paikallisissa valuutoissa myynti oli edellisen vuoden tasolla. Hintakehitys jatkui Suomessa laskevana.

Rauta- ja erikoiskaupan myynti oli syyskuussa 283 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen myynti paikallisissa valuutoissa ilman Anttilaa kasvoi 2,8 prosenttia. Suomessa vertailukelpoinen myynti oli edellisen vuoden tasolla. Ulkomailla vertailukelpoinen myynti kasvoi paikallisissa valuutoissa 6,1 prosenttia. Rauta- ja sisustuskaupan myynti kasvoi 3,6 prosenttia paikallisissa valuutoissa. Maatalous- ja konekaupan myynti kasvoi 1,9 prosenttia.

Autokaupan myynti oli syyskuussa 57 miljoonaa euroa ja se oli edellisen vuoden tasolla.

Keskon päivittäistavarakauppa supistui odotettua vähemmän, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan. Tämä tarkoittaa yhtiön itse asiassa kasvattavan markkinaosuuttaan Suomessa.

Myös Rautakauppa kasvoi pankin mukaan vahvasti haastavassa markkinaympäristössä.

”Ylipäätään luvut olivat odotuksiin nähden vahvat ja kertovan yhtiön parantelevan markkina-asemiaan”, Handelsbanken toteaa.

Pankki antaa Keskolle edelleen Osta-suosituksen. ”Osakkeen ostosuosituksemme ei perustu positiivisiin orgaanisen kasvunnäkymiin. Sen sijaan kustannussäästöt tukevat kannattavuutta ja osinko-odotukset ovat vahvat varsinkin kiinteistöjärjestelyjen vuoksi”, Handelsbanken toteaa.

Pankin tavoitehinta Keskon osakkeelle on 42 euroa.

Kesko-osakekurssi-102015

Kommentoi
Ylös
>