Markkinakommentit

Suomi tarpoo taantumassa – pörssiyhtiöt takovat silti kovia tuloksia

Markkina-arvolla mitattuna yli puolet Helsingin pörssin yhtiöistä on yltämässä tänä vuonna parhaimpaan tulokseensa kymmeneen vuoteen, huomauttaa Nordean osakestrategi.

Ennätystuloksiin pörssiyhtiöt pääsevät, jos tarkastellaan yhtiöiden kertaeristä siivottuja nettotuloksia sekä tämän vuoden konsensusennusteita näin tuloskauden kynnyksellä, Nordean osakestrategi Kristian Tammela toteaa Nordean blogissa.

Helsingin pörssi ei kuitenkaan vielä ole Tammelan mukaan ylittänyt vuoden 2007 kurssihuippuja. Samalla viime kuukausien kurssilasku näkyy myös aiempaa maltillisempana arvostuksena.

”Tuloskauden viestejä odotellaan siis mielenkiinnolla, sillä markkinoilla riittää huolenaiheita. Hyvä tuloskausi voisi siksi rauhoittaa tunnelmia sekä vahvistaa kuvaa siitä, että odotettuihin koviin tuloksiin oltaisiin yltämässä”. Tammela kirjoittaa.

Tammelan mukaan esimerkiksi pörssin suurimmista 10 yrityksestä seitsemältä odotetaan korkeimpia tuloksia kymmeneen vuoteen. Suurimpien 10 yhtiön osuus koko Helsingin pörssin markkina-arvosta on lähes 40 prosenttia.

Indeksin 50 suurimman yhtiön joukosta yhteensä 20 on tänä vuonna yltämässä huipputulokseen.

Tammelan mukaan suurten pörssiyhtiöiden liikevaihdosta suurin osa tulee viennistä. Odotuksia hyvästä tuloskunnosta tukevat niin edellisvuoden vastaavalta ajanjaksolta heikentynyt euro kuin raaka-aineiden selvästi laskeneet hinnat, Tammela summaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös