Sijoitusideat

Handelsbankenin osakesuosikit: Defensiivinen, syklinen ja osinko-osake

Handelsbankenin kolme tämän hetken osakesuosikkia tarjoavat tuottomahdollisuuksia eri syistä.

Pankin yrityskohtaisista suosituksista Cargotec toimii tunnetusti syklisellä toimialalla. Cargotecin tekee houkuttelevaksi sen vahva tilauskanta haastavassa toimintaympäristössä.

“Cargotecilla Hiabin ja Kalmarin yhteenlasketut tilaukset ylsivät kaikkien aikojen ennätykseen, mikä saattaa herättää epäilyjä kasvun jatkumisesta. On kuitenkin muistettava, että molempien yksiköiden kasvu nojaa vahvasti korvausmyyntiin”, Handelsbanken toteaa marraskuun Sijoitushorisontti-katsauksessaan.

Cargotecin tuotteilla on tyypillisesti noin kahdeksan vuoden elinkaari, ja edellisen syklin osuttua vuosille 2006–2008, voi kasvun odottaa edelleen jatkuvan, pankki toteaa. Lisäksi korvausmyynti on jatkunut vahvana USA:ssa, mutta yhtiön johdon mukaan myös Eurooppa alkaa osoittaa merkkejä syklin alkamisesta.

“Laivateollisuuden hiljaiselosta kärsivän MacGregorin tilaukset vähenivät, mutta eivät niin paljon kuin markkinat pelkäsivät, ja yksikön kannattavuuden parantuminen oli positiivinen yllätys.”

Fortum tarjoaa puolestaan tuhtia osinkotuottoa. Nykykurssilla odotettu osinkotuotto nousee jopa yli yhdeksän prosentin.

Handelsbankenin mukaan Fortumilla huono tulos johtui ennätysalhaiseksi valuneista sähkön tukkuhinnoista, erittäin heikosta ruplasta sekä siitä, ettei jakeluverkkojen divestoinnista tullutta pääomaa ole vielä investoitu tuottamaan. “Näistä kolmesta sähkön hinta on kääntynyt jo reippaaseen nousuun”, pankki muistuttaa.

Oriola-KD on joukon defensiivinen osake, joka tarjoaa Handelsbankenin mukaan vahvaa kassavirtaa ja tasaista kasvua. “Oriola-KD:n tulos vastasi odotuksiamme ja tarjosi juuri sitä mitä odotammekin eli tasaisuutta.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös