Sijoitusideat

Handelsbanken: Sampo yhä houkutteleva osinko-osake

Lähde: Sampo Oyj

Lähde: Sampo Oyj

Handelsbanken antaa Sammon osakkeelle ”Osta”-suosituksen ja selvästi nykykurssin ylittävän tavoitehinnan.

Pankin Sampo-suosisitus perustuu konsernin vahinkovakuutustoiminnasta vastaavan If P&C:n vahvaan sisäiseen osingonmaksukapasiteettiin, joka voisi kompensoida mitä tahansa odottamatonta muutosta Nordean osingossa.

”Painotamme, että If P&C:llä on runsaasti pääomaa, joka tukee osinkotarinaa”, Handelsnbanken toteaa aamukatsauksessaan.

Lisäksi yhtiön tuottotrendi on vahva. ”Vaikka If P&C ei anna ohjeistusta runoffeista, uskomme, että se seuraa samoja alan trendejä, kuin kilpailijat ja tuottopotentiaali on vahva. Myös turvallisemmat autot, turvallisemmat tiet ja vähenevä työtapaturmien määrä vaikuttavat positiivisesti If P&C:n kulusuhteeseen.”

Handelsbanken nosti Sammon yhdistetyn kulusuhteen ennustetta vuosille 2016-2017.

Pankki kuitenkin muistuttaa, että Norjaa riepotelleen Synne-myrskyn seurauksena kuluvan vuoden viimeinen neljännes näyttää vielä hieman aiempaa ennustetta heikommalta.

Lisäksi Sammon arvostus on yhä houkutteleva, erityisesti seuraavien vuosien osinkotuottojen näkökulmasta, pankki toteaa.

Handelsbanken nosti Sammon osakkeen tavoitehinnan 57 euroon aiemmasta 55 eurosta.

Sampo-osakekurssi-122015

Sampo on viime vuosina ollut osinkosijoittajalle erinomainen sijoituskohde. Osinko on noussut viiden vuoden aikana keskimäärin yli 14 prosenttia. Yhtiön osakekohtainen tulos on noussut viidessä vuodessa vieläkin ripeämmin, keskimäärin yli 19 prosenttia vuosittain.

Sammon p/e-kerroin viimeisen 12 kuukauden tuloksesta laskettuna on nyt hieman yli 15. Arvostustaso on hieman yli viiden vuoden keskiarvon, mikä on 14.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös