Markkinakommentit

Fed nosti ohjauskorkoa – uusia koronnostoja luvassa

Janet-Yellen-Fed-122015

Yhdysvaltojen keskuspankki Fed on muuttamassa rahapolitiikkaansa asteittain “haukkamaisemmaksi”, arvioi Nordea.

Fedin eilinen kokous tarjosi varsin vähän yllätyksiä ja markkinat reagoivat viestiin varsin positiivisesti. Yhdysvalloissa keskeiset osakeindeksit nousivat eilen reilulla prosentilla.

Keskuspankin päätös oli historiallinen, sillä se nosti ohjauskorkoaan ensimmäistä kertaa lähes kymmeneen vuoteen. Eilisen 25 korkopisteen noston lisäksi keskuspankki ennakoi ensi vuonna tekevänsä neljä vastaavanlaista rahapolitiikan kiristystä.

Markkinoiden maltillinen reaktio johtui siitä, että Fed säesti kiristyssyklin aloitusta markkinoita rauhoittavalla viestillä, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Korkojen nousulle on luvassa jatkoa jo varsin pian. Nordea uskoo seuraavan noston tapahtuvan jo maaliskuussa, kun inflaatio alkaa osoittaa piristymisen merkkejä alkuvuoden aikana.” Vielä tammikuun kokouksessa keskuspankki pysyy aloillaan. Nostot kahdessa perättäisessä kokouksessa ei olisi linjassa Fedin viestin kanssa, että se aikoo edetä maltilliseen tahtiin, koska inflaatio nousee hitaasti kohti kahden prosentin tavoitetasoa”, pankki toteaa.

Nordean mukaan markkinat hinnoittelevat tällä hetkellä noin kahta nostoa ensi vuodelle. “Tammikuun kokouksessa Fed joutuu signaloimaan selkeämmin omaa etenemistahtiaan, mikäli se haluaa ohjata markkinaodotuksia lähemmäksi omia suunnitelmiaan. Todennäköisesti myös avomarkkinakomitean jäsenet pohjustavat mediassa omia näkemyksiään tarkemmin. Koronnosto jo maaliskuun kokouksessa antaisi markkinoille selkeämmän kuvan Fedin etenemistahdista, mikä puolestaan tiukentaisi odotuksia myös loppuvuoden osalta.”

Eilisessä kokouksessa koronnostopäätös oli yksimielinen, mitä voi pitää Nordea mukaan jokseenkin haukkamaisena viestinä. Markkinoiden maltilliset markkinareaktiot antavat Fedille lisää itsevarmuutta siitä, että rahapolitiikan kiristäminen ei aiheuta liikaa painetta rahoitusmarkkinoilla.

“Keskuspankin rahapolitiikkapäätökset ovat kuitenkin suurissa määrin datariippuvaisia, eli talouskehitys ratkaisee lopullisen kiristystahdin”, Nordea toteaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös