Sijoitusideat

Sijoittaja.fi: Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun uusi kärki

Joulukuun alkupuoliskolla koettiin turbulenssiä markkinoilla. Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun mukaiset TOP -osakekorit pärjäsivät silti hyvin verrattuna HEX25-indeksiin.

 

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun tavoitteena on antaa suomalaisille osakesijoittajille ideoita siihen, mihin Suomi-osakkeisiin sijoittaa. Vertailua voi tehdä joko kokonaispisteiden perusteella tai yhtiöiden eri ominaisuuksien perusteella.

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi.

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) jatkavat hyvää kehittymistään (+45,7 % / +35,2 % / +31,4 %) ja tuottaneet keskimäärin selvästi indeksejä enemmän.
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 16,0 %, keskisuuret 21,1 % ja pienet 27,6 %.

20151216-suomitopkorit

 

TOP 10-OSAKKEIDEN JA INDEKSIEN KEHITYS JOULUKUUN ALUSSA

TOP 5 -osakekorimme on pitänyt hyvin pintansa markkinoiden myllerryksessä. Suurten yhtiöiden HEX25-indeksi on joulukuun ensimmäisellä puoliskolla laskenut 4,9 %, kun TOP 5 -osakekorimme laski vain 3,9 %. TOP 10 ja TOP 15 korimme pärjäsivät myös kohtalaisesti verrattuna HEX25-indeksiin. TOP 10 salkku laski 4,3 % ja TOP 15 laski 3,6 %. Keskisuurten yhtiöiden ja pienten yhtiöiden indeksit laskivat vähiten: 3,3 % ja 2,9 %.

Edellinen TOP 10-lista (per 30.11.2015) ja osakkeiden kehitys joulukuun alkupuolella 1.12.-15.12.2015 Katso uusi TOP-lista täältä!:

20151216-suomitopkehitys

 

Poiminnat Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärkikolmikko muuttui yllättäen! Jo pitkään kärjessä ollut Raute romahti sijalle 3! Flunssaisen Rauten selätti kilpakumppani UPM-Kymmene, joka on jo tovin aikaa nahistellut Rauten kanssa kärkisijasta. ”Vanhoilla vihreillä” ohi kiilasi myöskin Technopolis.

UPM-Kymmene uutena kuninkaana suomalaisten osakkeiden valintatyökalussa ei ole yllätysnimi. Hyvää kurssikehitystä vuoden ajalta tehnyt UPM-Kymmene saa hyvät pisteet taseensa houkuttelevasta arvostuksesta (9) ja tulosmomentistaan (10).

Hyvässä nosteessa ollut Technopolis kiilaa toiselle paikalle ohi Rauten. Technopolis on osinkoa ajatellen houkutteleva yritys. Muun muassa historiallisesti kasvanut osinko ansaitsee sille työkalussamme osingon arvostuksesta erinomaisen arvosanan 9. Tase- ja tulosarvostuksellisesti Technopolis on myös poikkeuksellisen halpa yritys. Tasearvostuksesta pötkähtää arvosanaksi 10 ja tulosarvostuksesta Technopolis ansaitsee arvosanan 9.

Suurin positiivinen yllättäjä TOP 15 -listassa on Stora Enso, joka on vaivihkaa muutaman kuukauden aikana kivunnut suomalaisten osakkeiden valintatyökalussamme ylöspäin. Stora Enso saa järjestään kohtalaisia pisteitä osakkeiden valintatyökalussamme. Hyviä pisteitä Stora Enso saa laadukkuudesta (8) ja tulosmomentista (10). Stora Enson liiketoiminnan panostus kasvualoihin näyttäisi työkalumme mukaan tuottavan tulosta.

Tuotot TOP-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Artikkeli on alun perin julkaistu Sijoittaja.fi-sivustolla 17.12.2015.

Kommentoi
Ylös
>