Sijoitusideat

Inderes: Tässä kevään parhaat osingonmaksajat

Helsingin pörssistä löytyy useita yli seitsemän prosentin osinkotuottoja tarjoavia yhtiöitä.

Tuloskauden alkaessa sijoittajien huomio keskittyy pörssiyhtiöiden tulosten ja näkymien lisäksi osinkoihin.

Analyysitalo Inderes odottaa hyvää osinkokautta ja ennustamme osinkojen kasvavan noin viidellä prosentilla vuoden takaisesta tuloskasvun vetämänä.

”Osinkotuottojen mediaani on myös hyvällä, noin 4 %:n tasolla ja pörssistämme löytyy useita yhtiöitä, jotka tarjoavat tällä hetkellä yli 7 %:n osinkotuottoa”, Inderesin pääanalyytikko Sauli Vilén toteaa blogissaan.

Inderesin ennusteiden mukaan ensi kevään parhaita osingonmaksajia ovat Bittium (35 % ylisuuren kassan purku), Fortum (10 %), eQ (8,2 %), TeliaSonera (8 %), Ramirent (7,5 %), CapMan (7,5 %) ja osingostaan jo ilmoittanut Kesko (7,5 %).

Helsingin pörssissä on nyt useita taseeltaan vahvoja yrityksiä, joilta voi odottaa kovia osinkoja nykyisessä toimintaympäristössä.

”Pidämme myös mahdollisena, että tulemme näkemään lisäosinkoja useammilta yhtiöiltä, sillä monien yhtiöiden taseet ovat erinomaisessa kunnossa ja investointihalukkuus on edelleen matalalla tasolla. Näin ollen painetta pääoman palauttamiselle on, joskin nykyisessä epävarmassa taloustilanteessa on ymmärrettävää, että yhtiöt haluavat säilyttää taseessaan ylimääräistä puskuria.”, pääanalyytikko toteaa.

Hulppeitten osinkojen lisäksi pörssissä on tällä hetkellä myös nousuvaraan osakenoteerauksissa.

”Alkuvuoden rajun kurssilaskun myötä Helsingin pörssi on mielestämme hinnoiteltu neutraalisti: pörssin P/B 1,8x ja vuoden 2016 ennusteilla laskettu P/E 15x ovat historiallisten keskiarvojen tasolla. Mikäli toimintaympäristö on pysynyt odotuksiemme mukaisesti kohtuullisena ja yhtiöt pystyvät tarjoamaan tukea markkinoiden tulosparannusodotuksille, on osakkeissa mielestämme edelleen nousuvaraa.”

Inderesin mukaan markkinoiden odotuksia ei tällä hetkellä ole asetettu erityisen korkealle ja jo kohtuullinen suoritus riittänee rauhoittamaan osakemarkkinoita.

”Uskomme, että polarisaatio vahvojen ja heikkojen yhtiöiden välillä tulee säilymään ja näin ollen osakepoiminnan merkitys tulee kasvamaan pitkän nousumarkkinan kuitenkin lähestyessä loppuaan”, Vilén toteaa.

Osakevalinnoissa Inderes suosii edelleen pienyhtiöitä, joiden arvostustasot ovat mielestämme edelleen kautta linjan isoja yhtiöitä edullisempia.

Kommentoi
Ylös
>