Makrotalous

Sijoittaja, seuraa näitä maailmantalouden pääajureita

Standard Life Investmentsin pääekonomisti Jeremy Lawson nimeää viisi pääajuria, jotka määrittävät globaalia taloussykliä vuonna 2016.

Nämä ovat Yhdysvaltain korkopolitiikka, Kiinan toimet, kehittyvien markkinoiden pääomavirrat, inflaatiotrendit ja poliittiset jännitteet.

“Vaikka lievä teollisuuden ja kaupankäynnin taantuma painoi investointeja alas viime vuonna, uutiset eivät ole yksinomaan huonoja. Nykyisen ennusteemme mukaan maailman bruttokansantuote kasvaa noin 3,25 % vuonna 2016. Putoavat hyödykkeiden hinnat ovat tehostaneet reaalitulon kasvua kehittyneissä ja hyödykkeitä tuovissa talouksissa. Yhdessä kohenevien työmarkkinoiden kanssa tämä on tukenut kulutuksen kasvua.”

Valtionlainamarkkinat uivat ylävirtaan

Valtionlainojen sijoitusjohtaja Philip Laing väittää, että Yhdysvaltain rahapolitiikka ja dollarin arvon muutokset eivät ole oikein hinnoiteltuja Yhdysvaltain joukkolainamarkkinoilla.

“Markkinat hinnoittelevat yleisesti koroille alhaisemman kehityspolun kuin mitä Yhdysvaltain keskuspankin korkoennusteet antavat ymmärtää. Yhdysvaltain valtionlainamarkkinat eivät selvästikään odota talouden sallivan reiluja koronnostoja keskuspankilta vuonna 2016.”

Yhdysvaltain teollisuussektori alamaissa

Globaalien osakkeiden johtaja Mikhail Zverev löytää osakepoimijoille mahdollisuuksia Yhdysvaltain kotimarkkinoilta ja maan vaikeuksissa olevalta teollisuussektorilta.

“Yhdysvaltain teollisuussektori näyttää olevan alamaissa, ‘minitaantumassa’. Yhdysvaltain kotimarkkinoilla on kuitenkin saarekkeita, joiden suhteen on syytä olla optimistinen. Esimerkiksi muiden kuin asuinrakennusten rakentaminen näyttää pysyvän toipumisen merkkejä. Myös Yhdysvaltain ikääntyvässä infrastruktuurissa on investointimahdollisuuksia, jotka edistänevät kotimaahan suuntautuneita teollisuusbrändejä.”

“Yhdysvaltain ulkopuolella vähentynyt rakentaminen joillakin markkinoilla on luonut hyvän kysynnän ja tarjonnan tasapainon kaupallisissa kiinteistöissä. Tämä on hyödyttänyt kiinteistöjen omistajia sekä alan hallinta- ja konsultointipalveluja.”

Lähde: Cocomms Oy.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös