Osakeanalyysit

Onko Outotec kärsivällisen sijoittajan jokeri?

Inderesin mukaan kaivosteknologiayhtiön lähivuosien näkymät ovat edelleen todella haastavat ja riskit erittäin korkeat. Yhtiön uusi 70 miljoonan euron tehostamisohjelma pitänee tuloksen siedettävällä tasolla surkeasta markkinatilanteesta huolimatta, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Inderes uskoo Outotecin Q4-raportin olevan synkkä. Muutenkin vaisua tulosta painavat suuret kertaerät ja ohjeistus on arvoitus.

”Tilauskertymän pitäisi olla ainakin kohtuullisella tasolla. Pidämme kuitenkin mahdollisena, että Q4- raportti laskee korkeaa epävarmuutta”, analyysitalo toteaa.

Markkinat ovat perustellusti huolestuneita taseen nopeasta heikentymisestä, mutta Inderes uskoo yhtiön välttävän pelätyn osakeannin. ”Tämä riski on kuitenkin hyvä huomioida, koska nykyisellä osakekurssilla se olisi tuhoisa.”

Inderes on laskenut Outotecin lähivuosien ennusteita selvästi, esimerkiksi vuoden 2016 puhdistettua liikevoittoa yli 20 prosenttia erityisesti liikevaihtonäkymien heikentymisen takia.

Outotecin vaikeuksista huolimatta yhtiö saattaa olla mielenkiintoinen sijoituskohde niille sijoittajille, jotka eivät saa vatsahaavaa yhtiön riskisyydestä.

Yhtiön osakekurssin viime vuosien rajun laskun ansiosta osakkeen arvostustaso on valahtanut ehkä jopa turhankin alas.

Outotec-osakekurssi-012016

Osakkeen vuoden2016 oikaistu P/E on noin Inderesin ennusteilla noin 12x, EV/EBIT noin 9x, EV/EBITDA 6x ja osinkotuotto reilut 3 prosenttia.

”Kertoimet ovat yhtiölle erittäin alhaisia ja ne ovat selvästi alle historiallisen arvostuksen. Yhtiölle on historiallisesti hyväksytty EV/EBIT 12x ja tulos on tällä hetkellä kaukana todellisesta potentiaalistaan, joten osakkeessa on huomattavaa nousunvaraa kun 1) yhtiö todistaa jälleen tulospotentiaalinsa ja 2) markkinatilanne vähintäänkin normalisoituu ja riskit sitä kautta pienenevät”, analyysitalo toteaa.

”Osakkeen arvostustaso on mielestämme houkutteleva, mutta sijoittajien täytyy kestää korkeaa volatiliteettia ja erittäin korkeita riskejä”, Inderes toteaa.

”Markkina tulee olemaan vaikea vielä pitkään, joten sijoittajilta vaaditaan myös kärsivällisyyttä”, Inderes jatkaa.

Inderes nosti Outotecin suosituksen tasolle ”Osta” aiemmasta ”Lisää”-tasosta osakekurssin laskettua houkuttelevalle tasolle. Osakkeen tavoitehinnan analyysitalo laskee kuitenkin 3,8 euroon aiemmasta 4,4 eurosta, koska markkinatilanne on edelleen heikentynyt painaen tulosnäkymiä ja kasvattaen riskejä.

Kommentoi
Ylös
>