Sijoitusideat

”Oriola-KD on täynnä houkuttelevia ominaisuuksia”

Lääkeyhtiö Oriola-KD tarjoaa Handelsbankenin mielestä harvinaisen joukon houkuttelevia ominaisuuksia.

Näitä ominaisuuksia ovat lääkeyhtiön defensiivisyys, vakaa ja vahva kassavirtaa sekä tuottojen kasvu, Handelsbanken listaa aamukatsauksessaan.

”Me uskomme, että nämä ominaisuudet yhdessä matalan velkaantuneisuuden ja vahvan markkina-aseman kanssa tekevät yhtiöstä hyvän potentiaalisen ostokohteen”, pankki toteaa.

Handelsbanken on hieman laskenut Oriolan tuotto-odotuksia tälle ja ensi vuodelle, mutta uskoo tuottojen silti kasvavan. ”Pidämme yhtiön antamaa ohjeistusta konservatiivisena, sillä se näkee liikevoiton ”pysyvän ennallaan tai kasvavan” tänä vuonna.”

Erityisesti Ruotsin markkina näyttää Handelsbankenin mukaan nyt vahvalta, sillä siellä on nyt aiempaa vähemmän säädösten tuomaa painetta.

Pankin mielestä lääkeyhtiön osakkeen arvostus ei yksinkertaisesti heijastele sen houkuttelevia ominaisuuksia. ”Muihin pohjoismaisiin epäsyklisiin vähittäiskaupan yhtiöihin verrattuna OriolaKD:n P/E- ja EV/EBIT-arvostukset ovat verrokkiryhmää matalammat, mitä emme pidä oikeutettuna.”

Handelsbanken laski hieman Oriolan tavoitehintaa 5,2 eurosta 5,0 euroon hieman pehmeiden Q4-tuottojen myötä, mutta pitää osakkeen ostosuosituksen.

Oriola-KD-osakekurssi-022016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös