Rahastotietoa

Uudet velvoitteet kasvattavat sijoitusrahastojen kustannuksia

Uusi sääntely lisää sijoittajansuojaa, mutta samalla lisääntyvät velvoitteet kasvattavat kustannuksia, arvioi Finanssialan Keskusliitto.

​Jatkossa säilytysyhteisöjen tehtäviä säädellään huomattavasti yksityiskohtaisemmin kuin aiemmin, FK kertoo tiedotteessaan. Lakimuutosten lisäksi tehtäviä täsmennetään suoraan sovellettavalla EU-asetuksella.

Uusi sääntely lisää sijoittajansuojaa, mutta samalla lisääntyvät velvoitteet kasvattavat kustannuksia.

Johtava lakimies Jari Virta Finanssialan Keskusliitosta toteaa, että säilytystoiminta voi tulevaisuudessa keskittyä isojen, globaalien toimijoiden käsiin, mikä helposti vähentää kilpailua Suomen kaltaisilla pienillä markkinoilla.

Rahastoyhtiön palkitsemisjärjestelmiä säännellään jatkossa samaan tapaan kuin pankkeja ja sijoituspalveluyrityksiä. Rahastoyhtiöllä palkitsemisjärjestelmän tulee olla sopusoinnussa hyvän ja tehokkaan riskienhallinnan kanssa. Tiedot palkka- ja palkkiopolitiikasta pitää julkistaa rahastoesitteessä, avaintietoesitteessä ja vuosikertomuksessa.

Lainmuutokset tuovat myös uusia sanktioita, joiden tavoitteena on yhdenmukaistaa rahastoyhtiöitä koskevat sanktiot pankkien ja sijoituspalveluyritysten kanssa. Tämän vuoksi sanktioiden enimmäismäärät nousevat huomattavasti.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös