Osakeanalyysit

Analyysitalo nosti Oriola-KD:n tavoitehintaa

Lääkkeiden vähittäis- ja tukkukauppias Oriola-KD julkisti perjantaina odotettua paremman ensimmäisen kvartaalin tuloksen.

Inderesin mukaan Q1-raportti oli tuloksen osalta hieman ennusteitamme parempi ja analyysitalo päätti siksi nostaa kuluvan vuoden tulosennustetta noin 6 prosenttia.

Kuluttaja-segmentin liikevaihto kasvoi 3 prosenttia ja liikevoitto oli vertailukauden tasolla. Inderesin mukaan myyntimix on lupaavasti siirtymässä kohti parempikatteisia tuotteita, mikä tukee kannattavuuden paranemista pitkällä aikavälillä.

Palvelut-segmentin liikevoitto kasvoi 8,5 miljoonaan euroon viime vuoden 6,2 miljoonasta eurosta. ”Korkeammat volyymit ja alemmat operatiiviset kustannukset tukivat kannattavuutta. Oulun jakelukeskuksen sulkeminen tulee näkymään kannattavuusparannuksena loppuvuodesta”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Ohjeistukseen ei tullut raportin yhteydessä muutoksia. Johto ohjeistaa vuodelle 2016 yhtiön liikevaihdon vertailukelpoisin valuutoin pysyvän 2015 tasolla ja vertailukelpoisen liikevoiton pysyvän vuoden 2015 tasolla tai kasvavan.

Osakkeen arvostusta ei voi sanoa enää kovinkaan matalaksi, Inderes toteaa. Analyysitalon päivitettyjen ennusteiden mukaiset vuosien 2016 ja 2017 P/E-luvut ovat 17x ja 16x ja vastaavat EV/EBITDA-kertoimet 10x ja 9x.

Inderes odottaa yhtiön jakavan lähivuosina 0,16 ja 0,19 euron osakekohtaisen osingon (2015: 0,13 euroa), joten osinkotuotot ovat 3,6 prosenttia ja 4,3 prosenttia.  Inderes pitää Oriola-KD:n defensiivistä liiketoimintaa ja vahvaa markkina-asemaa houkuttelevana vaihtoehtona vallitsevassa markkinatilanteessa.

Inderes toistaa Oriola-KD:n Lisää-suosituksen ja nostaa tavoitehinnan 4,7 euroon aiemmasta 4,5 eurosta.

Oriola-KD-osakekurssi-042016

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös