Indikaattorit

Vihdoinkin öljyn hinnanlasku puree – teollisuuden tuottajahinnat laskussa

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden tuottajahinnat laskivat keskimäärin 4,2 prosenttia vuoden 2015 maaliskuusta vuoden 2016 maaliskuuhun.

Kotimaahan myytyjen teollisuustavaroiden tuottajahinnat laskivat 3,9 prosenttia, kun taas vientitavaroiden tuottajahinnat laskivat 4,6 prosenttia. Vientitavaroiden hinnat ovat laskeneet jo vuodesta 2012 alusta lähtien.

Tuottajahintaindeksi (THI) 2010=100, 1/2010–3/2016

Tuottajahintaindeksi (THI) 2010=100, 1/2010–3/2016

Lähde: Tilastokeskus

Tilastokeskuksen mukaan teollisuuden tuottajahintojen laskuun vaikutti erityisesti öljytuotteiden, metallien jalostuksen sekä kemikaalien ja kemiallisten tuotteiden halpeneminen edellisen vuoden maaliskuusta. Tuottajahintojen laskua hillitsi etenkin paperi- ja kartonkituotteiden sekä koneiden ja laitteiden valmistuksen kallistuminen.

Vientihintaindeksi laski vuodessa 4,7 ja tuontihintaindeksi 7,5 prosenttia. Kotimarkkinoiden perushintaindeksi laski 3,8 prosenttia. Verollinen kotimarkkinoiden perushintaindeksi laski 3,3 prosenttia.

Vientihintoja laski erityisesti öljytuotteiden ja metallien jalostuksen halpeneminen edellisen vuoden maaliskuusta. Hintojen laskua hillitsi etenkin paperi- ja kartonkituotteiden kallistuminen. Tuontihintojen laskuun puolestaan vaikutti erityisesti öljytuotteiden sekä metallien jalostuksen halpeneminen edellisen vuoden maaliskuusta. Hintojen laskua hillitsi etenkin paperi- ja kartonkituotteiden kallistuminen

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös