Sijoitusideat

Sijoittaja.fi listasi maailman halvimmat osakeindeksit

Osakeindeksien edullisuudelle löytyy selitys.

Sijoittaja.fi-palvelun Indeksin valintatyökalun perusteella halvimpia osakeindekseja suhteessa tulosarvostukseen ovat eurooppalaiset autoteollisuussektorin yhtiöt, venäläiset yhtiöt ja kiinalaiset suuryhtiöt.

”Kaikki kolme osakeindeksia ovat myös absoluuttisilla arvostusluvuilla (EV/EBITDA, PE, PB, osinkotuotto, P/CF) tarkasteltuna edullisia”, Sijoittaja.fi:n analyytikko Sami Väänänen toteaa.

Väänäsen mukaan esimerkiksi venäläisten yhtiöiden P/CF on 3,3 ja Kiinalaisten suuryhtiöiden P/B on 1,1. Kaikki arvostusluvut löytyvät Indeksin valintatyökalusta.

Analyytikon mukaan venäläisissä yhtiöissä näkyy selvästi öljyn hinnan laskun vaikutus, mikä on laskenut venäläisyhtiöiden osakekursseja ja siten parantanut arvostuslukuja.

Euroopan autoteollisuudenkin alhaiselle arvostukselle löytyy selkeä selitys. ”Volkswagen-kohu on vaikuttanut negatiivisesti euroopalaisiin autoteollisuussektorin yhtiöihin. Volkswagenin paino kyseistä indeksiä seuraavassa ETF:ssä on yli 10 %.”

Väänäsen mukaan absoluuttista arvostuslukua parempi mittari on kuitenkin arvostus suhteessa historiaan.

”Tämä kertoo sijoittajalle, mitkä osakeindeksit ovat ”alennuksessa”. Jos esimerkiksi Venäjän osakemarkkinoiden PE-luku on historiassa ollut keskimäärin 6 ja PE on nyt 4, ovat Venäjän markkinat PE-luvulla mitattuna edulliset suhteessa historiaan.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös