Osakeanalyysit

Fortum haastavassa markkinatilanteessa – osakkeessa ei enää nousuvaraa

Lähde: Fortum Oyj.

Lähde: Fortum Oyj.

Fortumin osingonmaksuun liittyy suurta epävarmuutta, arvioi analyysitalo Inderes.

Fortumin suuri kuva on vielä ennallaan. Sähkön hinta on hieman elpynyt Pohjoismaissa, mutta se on vielä matalalla tasolla, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Indersin mukaan heikko rupla heikentää Fortumin Venäjän liiketoimintojen tulosta eikä merkittävää parannusta tähän ole näkyvissä vielä.

Fortum ilmoitti toukokuussa ostavansa kiertotalousyhtiö Ekokemin. Ekokemin tulosvaikutus tulee arviomme mukaan olemaan lähivuosina noin 5 prosentin tasolla, eli yrityskaupalla on hyvin rajallinen vaikutus Fortumin tulokseen.

”Fortumilla on tämän jälkeen arviomme mukaan vielä noin 4-5 miljardia euroa investoitavana, mutta ostokohteita on vaikea löytää, sillä hyvien kohteiden arvostukset ovat korkeat.”

Osakkeen arvostus on analyysitalon mukaan nyt neutraali.

”Vuosien 2016-2017 P/E-kertoimet ovat 19x, kun taas vastaavat EV/EBITDA-kertoimet ovat 10x. P/B-luku on 0,9x,mutta pitkän aikavälin 10 %:n ROCE-tavoitteen ja ylisuuren kassan valossa pidämme tasepohjaista arvostusta neutraalina”, Inderes toteaa.

Yhtiön osingonmaksuun liittyy suurta epävarmuutta eikä Inderes siten anna ennusteelleen 6,6 %:n osinkotuotolle merkittävää painoarvoa osakkeen hinnoittelussa.

”Haastava markkinatilanne ja neutraalit arvostuskertoimet huomioiden emme näe osakkeessa enää merkittävää nousuvaraa.”

Inderes toistaa Fortumin 14,00 euron tavoitehinnan, mutta laskee suosituksen Vähennä-tasolle aiemmasta Lisää-tasosta.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös