Sijoitusstrategiat

Kurssinousu 100 % vain kahdessa kuukaudessa – pienissä arvoyhtiöissä potentiaalia

Ydinvoimaloille palveluja tarjoavan ruotsalaisen pienen arvoyhtiön huikea kasvu on osoitus pienyhtiöissä piilevistä mahdollisuuksista, toteaa salkunhoitaja.

Ydinvoimaloille palveluja tarjoavan ruotsalaisen pienen arvoyhtiön huikea kasvu on osoitus pienyhtiöissä piilevistä mahdollisuuksista, toteaa salkunhoitaja.

Pienissä aliseuratuissa arvoyhtiöissä piilee iso potentiaali, jota markkinat eivät tehokkaasti hinnoittele, kertoo Taalerin salkunhoitaja Viktor Lindell blogissaan.

Esimerkkinä tällaisen potentiaalin realisoitumisesta Lindell mainitsee ruotsalaisen pörssiyhtiön nimeltä Studsvik.

”Studsvik ilmoitti huhtikuussa myyvänsä jätteenkäsittely-yksikkönsä ranskalaiselle EDF-yhtiölle. Jätteenkäsittely-yksikkö tuotti viime vuonna tappiota ja kannattavuus oli myös vuonna 2014 varsin heikko”, Lindell toteaa.

Yksikössä on kuitenkin merkittävää erityisosaamista ja EDF maksoi jätteenkäsittelystä niin paljon, että jäljelle jäävän toiminnan arvoksi jäi vain 2,9 kertaa liikevoitto.

Lindellin mukaan ruotsalaisyhtiön arvostus osoittautui siis liian halvaksi ja osakekurssi korjasikin voimakkaasti ylös, noin 50 % jo heti yritysmyyntipäivänä. Studsvikin hinta suhteessa omaan pääomaan (Price/Book) ennen yritysmyyntiuutista oli vain 0,9, eli yhtiö oli selkeästi arvo-osake.

Studsvikin osakekurssi on nyt noin 100 prosenttia korkeampi kuin ennen myynti-ilmoitusta.

”Tämä on hyvä osoitus siitä, että pienissä aliseuratuissa arvoyhtiöissä piilee iso potentiaali, jota markkinat eivät tehokkaasti hinnoittele”, Lindell toteaa.

Kommentoi
Ylös
>