Sijoitusideat

Nordean mallisalkusta kolme kiinnostavaa pohjoismaista pienyhtiötä

Osakemarkkinoiden turbulenssi on tehnyt muutamista pohjoismaisista pienosakkeista houkuttelevan edullisia.

Nordean mukaan niin Pohjoismaissa kuin Euroopassa pienempien pörssiyhtiöiden osakkeet ovat tuottaneet viimeisen vuoden aikana suuryhtiöindeksejä paremmin. ”Viimeaikainen markkinaturbulenssi on kuitenkin painanut pienyhtiöiden osakkeita reippaammin, mikä on tyypillistä niiden suuremman suhdanneherkkyyden takia”, pankki toteaa markkinakommenteissaan.

Nordean pohjoismaisesta mallisalkusta löytyy alueen markkina-arvoltaan suurimpien yhtiöiden, kuten Novo Nordiskin tai H&M:n, ohella joukko kiinnostavia pienempiä osakepoimintoja.

Tässä Nordean kolme suosikkia:

Haldex

Haldex toimittaa jarru- ja ilmajousitusjärjestelmiä kuorma-autoihin, linja-autoihin ja perävaunuihin. ”Yhtiön kannattavin liiketoiminta-alue on jälkimarkkinamyynti, joka tuo yli 40 % liikevaihdosta”, Nordea toteaa.

Haldexin osakekurssin lento katkesi viime vuonna takaisinkutsuihin, jotka käänsivät monet sijoittajat jälleen epäilevälle kannalle. ”Takaisinkutsu rajoittuu kuitenkin yksittäiseen osaan ja vain Pohjois-Amerikan markkinoille. Arvioimmekin, että takaisinkutsuhuolien laantuminen palauttaa markkinoiden kiinnostuksen osaketta kohtaan”, Nordea toteaa.

Haldexille odotetaan kasvua esimerkiksi Kiinan lakimuutoksista, joiden arvioidaan lisäävän turvalaitteiden kysyntää ja Haldexin jarrutehostimien menekkinäkymiä.

Petroleum Geo-Services

Petroleum Geo-Services on yksi suurimpia merenalaisten öljy- ja kaasuvarantojen paikantamiseen niin sanottujen seismisen luotauksen avulla keskittyneitä yhtiöitä lähes 40 prosentin markkinaosuudellaan.

Nordean mukaan Petroleum Geo-Servicesin kalusto on toimialan moderneinta ja kustannustehokkainta. ”Tämän ansiosta odotamme yhtiön selviytyvän öljy-yhtiöiden investointilamasta suhteellisena voittajana. Kilpailijoiden kaatuminen onkin jo näkynyt PGS:n alusten nousseina käyttöasteina.”

Osakkeen arvostustaso ei päätä huimiaa. ”PGS:n osakkeen P/book-kerroin on painunut viime viikkojen markkinamyllerryksen myötä jo varsin matalalle 0,4:n tasolle, vaikka yhtiön tasehuolet hellittivätkin toukokuun kovenanttisovun myötä.”

Grieg Seafood

Grieg Seafood on loheen keskittynyt kalankasvattaja. Yhtiö sai takavuosina kyseenalaista mainetta kalataudeistaan ja heikosta tuloskunnostaan, mutta se on kuitenkin kehittänyt viime vuosina prosessejaan panostamalla omaan smolttikasvatukseen.

Grieg Seafoodin tuloskunto on Nordean mukaan sisäisten toimien ja nousseen lohen hinnan ohella parantunut selvästi. ”Lohen hinnannousulle tuovat tukea myös tuoreet uutiset myrkkyleväkukintojen leviämisestä Chilen ohella myös Kanadaan Cermaq-lohenkasvattajan farmeille.”

Pankin mukaan Grieg Seafoodin osake on viimeaikaisesti noususta huolimatta edelleen sektoria edullisemmin hinnoiteltu. ”Kuluvan vuoden tulosennusteilla Griegin P/E-luvuksi tulee vain 7,1, kun esimerkiksi toimialan isoimman yhtiön Marine Harvestin (joka on myös mallisalkussa) arvostuskerroin on 12,7.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös