Osakeanalyysit

Nordea laski Nokian suositusta ja tavoitehintaa

Nokian liikevaihtonäkymiin liittyy kasvavaa epävarmuutta.

Nordean mukaan Nokian toiseen neljännekseen liittyy edelleen paljon epävarmuutta, sillä yhtiö on hiljattain aloittanut synergiahyötyjen hakemisen Alcatel-yhdistymisen jäljiltä. ”Tämä aiheuttaa jonkin verran epävarmuutta siitä, missä aikataulussa kustannussäästöt tulevat näkymään ja aiheuttavatko yksiköiden ja teknologioiden yhdistämiset myynninmenetyksiä”, pankki toteaa markkinakommenteissaan.

Viitteitä toimialan markkinaolosuhteista saatiin kuitenkin jo kilpailija Ericssonilta. Yhtiö raportoi toisen vuosineljänneksen tuloksensa toissaviikolla. Nordean mukaan Ericssonin tulos oli kokonaisuudessaan pehmeä, mikä tosin johtui pitkälti yhtiökohtaisista tekijöistä.

”Ericssonin liikevaihdon kehitys viittasi kuitenkin kysynnän olevan hieman pehmeä, minkä voisi olettaa koskettavan myös Nokiaa”, Nordea arvioi.

Ericsson kertoi myös tuoreimman tulotasonsa patenttisalkusta yhtiön solmittua patenttisopimuksen Applen kanssa. ”Yhtiön arvio patenttisalkun tuloista oli selvästi konsensusennusteita matalampi, mistä voi vetää johtopäätöksen, että yhtiön patenttisopimus Applen kanssa oli odotuksia heikompi. Tämä voi vaikuttaa myös Nokiaan, sillä myös Nokialla on edessään patenttineuvottelu Applen kanssa, jonka odotamme ratkeavan ensi vuoden aikana. Nokian neuvottelut ovat tietenkin omanlaisensa, mutta Ericssonin patenttisalkun tulotaso varjostaa hieman odotuksia Nokian Apple-neuvottelujen alla.”

Hieman heikommista liikevaihtonäkymistä sekä Apple-patenttisopimuksen tulevan tason lisääntyneestä epävarmuudesta johtuen Nordea laski Nokian ennusteita hieman. Uusi tavoitehinta osakkeelle on nyt 5,50 euroa, kun edellinen oli 5,80 euroa.

Samalla Nordea laski Nokian suosituksen tasolle Pidä tasolta Osta. ”Odotamme edelleen Nokian pääsevän synergiahyötyjen myötä nauttimaan kasvavasta tulostasosta tulevina vuosina, eikä osakkeen arvostus ole kovin vaativa. Lisäksi yhtiön omien osakkeiden osto-ohjelma polkaistaan kohta käyntiin (noin 5 % markkina-arvosta kahden vuoden aikajaksolla) ja mittava nettokassa antaa tilaa ylimääräiselle voitonjaolle myös jatkossa.”

Nordean liikevaihtoennusteet ovat kuitenkin konsensusennusteita selvästi matalammat, mikä antaa hieman aihetta huoleen.

Nokia julkaisee tuloksensa ensi viikon torstaina.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös