Yritysuutiset

UPM-Kymmene löi tiskiin vakuuttavat luvut

Sijoittajat palkitsivat vahvan tuloksen reippaalla kurssinousulla.

Metsäyhtiön vertailukelpoinen liikevoitto nousi toisella vuosineljänneksellä 264 miljoonaan euroon, mikä on peräti 21 prosenttia enemmän kuin viime vuonna toisella kvartaalilla.

Kasvuhankkeet ja tehostamistoimet purevat

Yhtiön mukaan sen kasvuhankkeet vaikuttivat tulokseen myönteisesti ja lisäsivät toimitusmääriä UPM Biorefining-, UPM Raflatac- ja UPM Paper Asia -liiketoiminta-alueilla.

Lisäksi yhtiön toimenpiteet kustannustehokkuuden parantamiseksi jatkuivat suunnitellusti, muuttuvat ja kiinteät kustannukset laskivat merkittävästi.

Osakekohtainen tulos oli toisella kvartaalilla 0,37 euroa osakkeelta, mikä on hiukan 0,36 euron konsensusennustetta korkeampi. Merkillepantavaa UPM-Kymmenen tuloskehityksessä on, että se on pystynyt lyömään konsensusennusteen neljällä peräkkäisellä kvartaalilla yhtäjaksoisesti.

Yhtiön toimitusjohtaja Jussi Pajunen kommentoi osavuosikatsausta seuraavasti:

Toisella neljänneksellä yhtiön kasvuhankkeet ja toimenpiteet kustannustehokkuuden parantamiseksi vaikuttivat myönteisesti ja vertailukelpoinen liikevoitto nousi 21 % viime vuodesta. Rahavirta vahvistui entisestään ja kumulatiivinen 12 kuukauden rahavirta ylsi ennätykselliseen 1,5 miljardiin euroon. Neljänneksen lopulla nettovelkamme oli 759 miljoonaa euroa alempi kuin vuosi sitten.

UPM:n liiketoiminnat nauttivat pääosin suotuisasta markkinakehityksestä tällä vuosineljänneksellä. Vastaamme markkinakysyntään oikea-aikaisilla kasvuhankkeilla UPM Biorefiningissa, UPM Paper Asiassa, UPM Raflatacissa ja UPM Plywoodissa. Samaan aikaan huolehdimme kustannustehokkuudestamme, ja kulujen karsiminen jatkuu aiempaan malliin. Tämä näkyy selvästi paremmassa tuloksessa.

UPM-Kymmene suhtautuu valoisasti lähiajan näkymiin. Yhtiö uskoo positiivisen kannattavuuskehityksen jatkuvan vuonna 2016. ”Yhtiön kasvuhankkeet ja jatkuvat toimenpiteet kustannustehokkuuden parantamiseksi luovat perustan liiketoiminnan tuloskehitykselle.”

Sijoittajat palkitsivat vahvan tuloksen reippaalla kurssinousulla. UPM-Kymmenen osake oli 3,85 prosentin nousussa noin klo 11.00 aikaan.

Luvassa mainio osinkotuotto

Osinkosijoittajat ovat varmasti kiinnostuneita metsäyhtiön vahvasta tulorahoituksesta.

UPM-Kymmenen liiketoiminnan rahavirta oli toisella kvartaalilla vahva, 434 miljoonaa euroa, kun se vuosi sitten oli 324 miljoonaa euroa. Liiketoiminnan rahavirta oli osaketta kohden 0,81 euroa.

Metsäyhtiön tavoitteena on jakaa osinkoa 30 – 40 prosenttia vuotuisesta osakekohtaisesta rahavirrasta. Arvopaperi-lehti arvioi, että UPM-Kymmenen rahavirta voisi olla koko vuonna 2,86 euroa per osake (olettaen että loppuvuoden rahavirta kehittyy viime vuoden tapaan).

Tällöin esimerkiksi 35 prosentin osingonjakosuhteella osinko olisi 1,00 euroa, mikä tarkoittaisi noin 5,4 prosentin osinkotuottoa nykykurssilla (18,65 euroa).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös