Strategiat

Millainen on hyvä sijoitus? – Näin Warren Buffett valitsee kohteensa

Maailman kuuluisin ja menestynein sijoittaja Warren Buffett etsii sijoituskohteisia, joita voi omistaa ikuisesti.

Buffettin sijoitustyyli on periaatteessa yksinkertainen. Hän sijoittaa vain kohteisiin, jotka hän tuntee hyvin – siksi hän usein välttää teknologiaosakkeita.

Amerikkalainen sijoitussivusto Motley Fool listasi viisi kriteeriä, joilla Buffett valitsee sijoituskohteet salkuunsa.

1. Toimialansa johtajat

Yhtiöt kuten Coca-Cola (Buffettin kestosuosikki), Wal-Mart ja Wells Fargo ovat suurimmat ja tunnetuimmat toimialansa yhtiöt. Suuri koko tuo mukanaan kustannushyötyjä sekä tunnistettavan ja vahvan brändin.

2. Tunnistettava kilpailukyky

Buffett etsii yrityksiä joilla on ”vallihauta”. Tämä tarkoittaa sitä, että näillä yhtiöillä on jotain sellaista etua, mitä kilpailijoiden on vaikea saavuttaa. Esimerkiksi Wal-Mart pystyy myymään tuotteitaan kilpailijoita edullisemmin. Coca-Colalla on puolestaan vahva ja tunnettu brändi.

3. Turvamarginaali

Osakkeen alhainen arvostustaso mahdollistaa kurssinousun jopa laskusuhdanteenkin aikana. Motley Fool mainitsee Buffettin omistaman pankkijätin Goldman Sachs, jonka arvostus on alle sen tasesubstanssin. Tämän ansiosta pankkijätin todellinen arvo on yli osakekurssin vaikka yhtiön tuloskunto heikkenisi.

4. Vähän tai ei lainkaan velkaa

Alhainen velkaisuus tarjoaa yrityksille rahoituksellista joustavuutta sekä mahdollisuutta selvitä vaikeista ajoista, jolloin tulos ja tulorahoitus painuu pakkaselle.

5. Omistajaystävällinen johto

Buffett etsii yhtiöitä, joiden johto omistaa yhtiön osakkeita. Lisäksi hän on kiinnostunut yhtiöistä, jotka ovat aiemmin jakaneet varojaan omistajille joko osinkoina tai omien osakkeiden ostoina.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös